Патентот со можност за преклопување на површината на „Мајкрософт“ алудира на флексибилен екран, а не на различен панел

Paten telepon permukaan Microsoft yang dapat dilipat menyinggung satu layar fleksibel, bukan ke panel yang berbeda 1

Неодамнешниот патент издаден од Светската организација за интелектуална сопственост (WIPO) учи аспекти на дизајнот на телефонска површина. Мајкрософт првично поднесе барање за патент во јули 2017 година, а пред неколку дена апликацијата беше одобрена за употреба. Новиот патент, насловен „Прилози“, го истакнува претстојниот дизајн на телефонскиот преклопник. Според патентот, обезбедено е дека на екранот нема да бидат прикажани различни екрани на телефонската површина. Наместо тоа, ќе биде проследено со флексибилен дисплеј.

Е има еден флексибилен екран што ќе зависи од панелите што се склопени со помош на „мост за поддршка што може да се користи“. Ова ќе произведе различни придобивки за крајниот корисник, бидејќи тоа ќе го наруши корисничкото искуство. Нема да има линии што го одделуваат екранот и ќе им го олеснат снимањето на корисниците на стилот. Ова носи дополнителни придобивки, како што се подобри агли на гледање, читање, пишување и уредување на текст без нарушување на линиите за физичко раздвојување.

Ова ќе им помогне на корисниците да постигнат поголеми перформанси на големиот екран. Покрај тоа, корисниците можат ефикасно да извршуваат многу задачи на уред што може да се свитка со еден флексибилен екран. Најверојатно, Мајкрософт ќе се фокусира на виткање телефони за деловни корисници, а не на обични клиенти.

Патент на Мајкрософт

Како Samsung »>

Ова е одлична идеја што може да им помогне на компаниите да им овозможат на вработените уреди со уреди што може да бидат потребни за да бидат поставени на таблети. Дефинитивно ќе падне на вистинскиот кабел кога не успее телефонскиот преклопник Mircosoft Surround.

Што мислите за уредите за виткање? Дали ќе се зголеми продуктивноста на корисниците? Споделете ги своите корисни мисли со користење на формуларот за коментари подолу.

(Извор, преку)