Пепефон го зголемува роамингот на податоци во 2020 година

pepephone-personaje-1300x650

Тој 2020 година Ова носи добри вести и овој пат доаѓа со повеќе гига под рака. Пепефоф се обиде да ги зголеми стапките на роаминг до 2020 година, и со право зголемете гигабајти достапни кога патуваме во Европа.

Сите знаеме дека стапките што ги договориме во Шпанија се намалени кога се шетаме. Во овој случај, Пефефонија сака да им даде на своите клиенти возбуда и да го зголеми нивниот залак додека патуваат во Европа.

Оваа вест скокна од никаде и се склучуваат договори за гигас, а емисиите се корисни во роамингот на таков начин што од 2020 година.

Ние мора да се фокусираме на колоната што ја обележавме со црвено:

Слика - Пелефофон го зголемува роамингот на податоци во 2020 година

Како што можеме да видиме, само 4 од 7 тарифи беа фиксирани со услови за роаминг во Европа од 1 јануари 2020 година:

  1. Јавете се на неограничен број и истражете 25 GB: почнувајќи од понудата на 7,31 GB до 9,40 GB.

Слика - Пелефофон го зголемува роамингот на податоци во 2020 година

  1. Разговарајте 101 минута и истражете 7 GB: тука се префрламе од 5,47 GB на 7 GB, т.е. тоталитетот на понудената цена.
  2. Разговарајте на 0 центи и истражете 7 GB: На ова ниво се движиме од 4 GB до 5,15 GB.
  3. Разговарајте на 0 центи и истражете 4 GB: тука се зголемуваат 2,53 GB гигабајти на 3.26 GB.

Оваа промена може да се консултира во апликацијата, иако сигурно ќе бидеме известени директно преку СМС-пораки, како што ни се случи.

Кога зборуваме за патувања во Европа, се повикуваме на овие земји што Пепфефеон го покажува на неговата веб-страница: Германија, Австрија, Белгија, Бугарија, Хрватска, Чешка, Кипар, Данска, Словачка, Словенија, Естонија, Финска, Франција, Гибралтар, Грција, Гвадалупе, Француска Гвајана, Холандија, Унгарија, Ирска, Мартиник, Остров, Исланд, Италија, Латвија , Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Норвешка, Полска, Португалија (Мадеира и Азорес), Англија, Романија, Шведска, Шпанија – само за дестинација – Сан Мартин и Мајот.

Сето ова ќе биде ефективно. од 1 јануари 2020 година ако патуваме во Европа (веќе споменатата земја). Ако имаме прашања или веруваме дека ова подобрување не го достигна нашето ниво, предлагаме да разговараме со Пепефон преку каналите за комуникација што ги имаат, како и преку социјалните мрежи, каде што имаат тенденција да бидат многу активни и секогаш да бидат свесни за корисниците.

Дали е зголемено вашето ниво на Пефефофон со повеќе роаминг на податоци? Мислите ли дека треба да ги имаме истите податоци како да бевме во нашата земја, или дали гледате какви граници?