Пет апликации за деца кои учат географија играјќи

Lima aplikasi untuk anak-anak belajar geografi dengan bermain

Како што рековме во многу наврати, мобилните телефони се правилно конфигурирани за деца и се користат во умерени количини, не само за забава, туку и може да биде алатка за нив да научат. Всушност, видовме дека во продавницата за апликации има многу предлози малите деца да стекнат знаење додека се забавуваат.

После турнејата по неколку апликации за зајакнување на математиката, подобрување на нивото на англиски јазик, започнување со астрономија, па дури и влегување во светот на програмирањето, сега ќе застанеме на Друга многу корисна дисциплина: географија. Сите апликации што ги предлагаме подолу се компатибилни со iOS и Android и во многу случаи имаат бесплатни верзии.

Светска географија

Светска географија

Оваа игра квиз е многу корисна за учење од мапи и знамиња, до метрополи и религија, преку јазици, валути и многу повеќе податоци за земјите. За да го направите ова, тоа вклучува 6.000 прашања со четири нивоа на тежина и повеќе од 2.000 различни слики од 400 земји, региони и острови.

Акумулирале неколку милиони преземања на обете платформи, Достапно е на различни јазици и вклучително и светско рангирање. Преземањето е бесплатно, но вклучува рекламирање и понуди набавки во апликација кои се движат во вредност помеѓу 1,09 и 21,99 евра.

Светска географија

Светска географија

  • Преземете на: Продавница за Апликации
  • Преземете на: Google Play
  • Цена: Бесплатно
  • Категорија: Прашања и Одговори

Натпревар за капитал

Натпревар за капитал

Со оваа едноставна и брза игра, можно е да се научат на забавен начин светските престолнини, споменици, знамиња и сл. Механизмот е многу едноставен: мора одговори точно пред да истече времето; Ако истече или ако не успеете, ќе бидете елиминирани.

Има пет нивоа на тежина, анимирани слики и звучни ефекти. Преземањата за игри се бесплатни, вклучувајќи реклами и Доаѓа со десет режими на игра, иако има уште 24 достапни што можете да ги купите во апликацијата.

Натпревар за капитал

Натпревар за капитал

  • Преземете на: Продавница за Апликации
  • Преземете на: Google Play
  • Цена: Бесплатно
  • Категорија: Прашања и Одговори

Географија Сетер

Сетера

Со повеќе од сто предизвици на располагање, оваа квиз-игра за географија, верзијата на работната површина Тоа го користат многу луѓе од 1998 година, служи за зголемување на знаењето на шпанските градови, заедници и автономниот главен град, како и за знамињата, реките, морињата, планините, државите, градовите во светот итн.

Достапно е на пет јазици, погодно е за целото семејство, овозможува да се игра без интернет врска и нуди можност за споделување на најдобрите оценки на Фејсбук или Твитер. Постои бесплатна верзија која вклучува рекламирање на обете платформи, но има и платена верзија без реклами и со повеќе одлики кои чинат 1,99 евра на Google Play и 2.29 евра на App Store.

Географија Сетер

Географија Сетер

Квиз за географија

Квиз за географија

Дали знаете кој го откри Хаваи или најситното езеро во светот? Овие и други прашања се вклучени во типот тривијална за светската географија. Динамиката се заснова на низа срца или животи што ќе ги изгубите со секој погрешен одговор.

Ако се заглавите на одредено прашање, имате две опции: прашај за упатства што може да ви помогне или да скокнете на следниот изгубен живот. Покрај тоа, ова ви дава можност да одговорите на прашања на 15 различни јазици. И кога ќе одговорите на сите прашања, ќе добиете сертификат. Преземањето е бесплатно, но нуди набавки во апликација.

Квиз за географија

Квиз за географија

GeoExpert Lite – Светска географија

Геоексперт

ГеоЕксперт е а едукативна алатка дизајнирана во режим на игра да помогне да се научи географијата: земји и територии, метрополи, знамиња, реки, планини и сл. Постојат различни варијанти по земја (Географија на Шпанија, Франција, САД, Кина …), но она што ние го предлагаме тука вклучува прашања за сите земји во светот.

Според неговиот креатор, таа се користи во разни училишта за да се предава географија и постојано се ажурира. освен тоа Лајт-верзијата е бесплатна и на двете платформи, постои платена верзија која чини 7,99 евра, како на iOS, така и на Android.

GeoExpert Lite - Светска географија

GeoExpert Lite – Светска географија