Пет достигнувања на ултра-слабата страница на Huawei што овозможуваат брза имплементација на 5G

(Будимпешта, Унгарија, 10 септември 2019) На ITU Telecom World 2019 во организација на Меѓународната унија за телекомуникации (ITU), Huawei го одржа Форумот „5G + Gigabit, Connected a Smart Future“, објаснувајќи ги новите достигнувања постигнати од ултра 5G ултра решението Huawei чиста страница. Овие достигнувања ги надминаа петте главни ограничувања на распоредувањето на страниците, овозможувајќи им на операторите на мобилни мрежи да ги надминат предизвиците на драматичните зголемувања на инвестициите и оперативните трошоци, истовремено постигнувајќи брзи 5G распоредувања и деловен успех.

Генг Феи, Потпретседател на Одделот за маркетинг на Безжична мрежа и решенија за продажба на облак од главно, рече: „Поради пробивите и континуираната иновација, Huawei нуди решение за 5G страници, кое е поедноставно, зелено и може да се развие. енергетска ефикасност, распоредување на беспрекорно ниво и покривање на затворено ќе биде важен катализатор за зајакнување на операторите на мобилни мрежи за да се поедностави структурата на страниците, да се намали страницата TCO и да се заштити инвестицијата. 5 усвојување на мрежата. “

Пет достигнувања на ултра-слабата страница на Huawei што овозможуваат брза имплементација на 5G 2

  • Искуство: Благодарение на 7-nm базната станица на Huawei, низата на антени во која има ултра-висока интеграција, сите нови керамички филтри и иновативен дизајн за дисипација на топлина, единиците за обработка на активни антени (Massive MIMO AAUs) се помали, полесни и овозможуваат потрошувачка пониска моќност. Ова ќе ги охрабри операторите на мобилните мрежи да градат Gbit / s мрежи насекаде и да обезбедат врвно искуство за 5G корисници.
  • Антени: Huawei нуди платформа за антена специфична за сценарио и воведува серија иновативни дизајни, вклучувајќи повеќеслојни воздушни елементи и пристанишни јата, за надминување на границите на интеграција на антената. Ова значително го намалува просторот за монтирање на антената и дозволува единечна антена да ги поддржува сите опсези под-3 GHz за услуги од 2G, 3G и 4G. Операторите на мобилните мрежи можат да постигнат распоредување на страницата со помалку реконструкција, остро намалувајќи ги трошоците за работа на страницата.
  • Потрошувачка на енергија: Huawei постигнува нови откритија со користење на координирани решенија за заштеда на енергија на модулот, локацијата и мрежното ниво за 5G мрежите. Иновативното решение PowerStar овозможува координирана потрошувачка на енергија преку повеќе опсези за различни радио-пристапни технологии, со што се намалува потрошувачката на енергија на страницата за 15% или повеќе, поттикнувајќи го развојот на одржливо и зелено 5G.
  • Стекнување на локација: Пасивна антена и 5G AAU интегрирани во единствена иновативна антена. Huawei’s Super Blade Site Solution користи модуларен надворешен BBU, напојување со сечила и батерија на сечилото за да постигне целосна макро апликација на отворено, без потреба од плакари и простор за опрема. 2G, 3G, 4G и 5G мрежите можат да се користат на еден пол, постигнувајќи распоредување на нула-страници. Huawei исто така нуди 5G решенија за паметни страни, со кои им се овозможува на операторите на мобилни мрежи да ги надминат предизвиците за стекнување на страницата, флексибилно отстранување на дупките за покривање и зголемување на капацитетот за местата на жариште со пониски трошоци.
  • Внатрешно покритие: Huawei нуди серија решенија за дигитален затворен систем (DIS) кои ја поддржуваат интеграцијата на 4G и 5G и 4T4R распоредувања, што им овозможува на терминалите на 5G да го максимизираат потенцијалното врвно ниво на Gbit / s во сценарија во затворен простор, надминувајќи ги внатрешните ограничувања на покриеност на 5G.

Huawei исто така ја објави 5G Ultra-Lean Site White White Paper, во која ги истакнува еволутивните трендови на страницата и целокупната стратегија за распоредување 5G, заснована врз разбирањето на сценаријата на корисниците и иновативните решенија на страницата. Оваа бела хартија опишува сеопфатен преглед на ултра-тенки 5G-страници специфични за сценарио, посветени на 5G целни мрежи од најразлични перспективи, вклучително и споделување на ресурси на страницата и подобрувања во ефикасноста, еволуција на местата за наследство до 5G, изградба на нови 5G страници и 5G затворено покривање .

За повеќе информации, кликнете тука за да ја прочитате 5G Ultra-Lean веб-страницата Бела книга.