Пиксел 4а: Гугл навистина може да лансира три пиксели со среден опсег оваа година

Google’s mid-range Pixel 4a series could feature up to three phones this year.

Гугл вчера го објави официјалниот датум за конференцијата за развивачи I / O 2020. Гугл се очекува да го започне својот среден опсег „Пиксел 4а“ на I / O. Оваа година, Google може да лансира дури три пиксели со среден опсег. Името со код на овој среден опсег Pixel беше виден повторно кога апликацијата Google Camera беше срушена.

Гугл може да работи на три пиксели со среден опсег наречени сончаница, редефинирање и бригалка. Ова за прв пат се виде во код со отворен код за Android. Истата работа е откриена повторно од страна на развивачите на xdade и овој пат во солзи на апликацијата Google Camera 7.3. Најновите откритија исто така го потврдуваат тоа Пиксели со среден опсег како име на код со низа со наслов “pixel_20_range”.

Меѓу тројцата, сончевиот сон на Пиксел се очекува да биде основниот модел во серијата Пиксел 4а. Смартфонот може да доаѓа со процесор Qualcomm Snapdragon 730. Што се однесува до редефинирање и bramble, двата пиксели се очекува да работат на процесорот Qualcomm Snapdragon 765 кој има вграден модем 5G. Неодамнешните откритија, исто така, покажуваат дека сончањето и бамбулата би можеле да бидат Pixel 4a и Pixel 4a XL затоа што името на кодот се гледа двапати, додека редефинирањето се очекува да биде одбор за развој.

Овој наод е доста интересен затоа што претходно беше објавено дека Google може да не го лансира Pixel 4a XL како што се очекуваше. Додава и друг телефон во поставата на Google за Pixel 4a.

Имаше протекување и гласини неодамна беа откриени детали за телефоните Pixel 4a. Во однос на дизајнот, Pixel 4a може да изгледа повеќе премија од Pixel 4a со екран на фотоапарат. Пикселот 4а се очекува да биде лансиран со 5,81-инчен OLED екран, 4 GB RAM меморија и 64 GB внатрешно складирање.