Пиксел 4: Гугл го објавува датумот на објавување на својот нов мобилен телефон

Los nuevos Pixel 4 XL se dejan ver en imágenes reales

И покрај тоа што веќе имаме идеја за датумот избран за новата презентација на Пиксел, до денес не успеа Google да потврди дека, навистина, ќе биде на 15 октомври, денот кога ќе видиме нов телефон со кој одличниот «G» ќе се обиде да се натпреварува за останатите 2019 и најмногу од 2020 година.

Покана за лансирање на Pixel 4

Потврда за датумот на започнување на Pixel 4 нема да биде дадена преку официјално соопштение, но ќе биде потврдено благодарение на поканите што Гугл ги испратил до разни сектори за печат.

Најочекуваниот е, се разбира, Pixel 4 XL, за кој се вели дека вклучува Snapadragon 855 процесор и соодветна RAM меморија од 6 GB, што ќе се искачи на нивото што го нуди конкуренцијата. Покрај тоа, благодарение на различните протекувања, исто така знаеме дека телефонот ќе има големина од 158 x 76,7 x 7,9 mm и OLED екран од 6,25 инчи, кој ќе вклучува изрез каде ќе го пронајдете вашиот нов систем за препознавање лице.

И не заборавајте дека ќе донесе Android 10 од фабриката.

За достапноста, ако сакаме минатата година, тоа ќе го имаме на повеќе пазари низ целиот свет. Сепак, со доаѓањето на официјалниот уред за дистрибуција на Google во Перу, не изгубивме надеж дека ќе можеме да го видиме, иако на ограничен начин, исто така и за оваа такса.