Пиксел 4 и Пиксел 4 XL минуваат низ FCC

Pixel 4 dan Pixel 4 XL melewati FCC

Се надеваме дека Google за околу еден месец ќе ги претстави Pixel 4 и Pixel 4 XL, но пред тоа да се случи, новите телефони се чини дека ги поминале FCC.

Нови производи на Гугл се појавија денес во ФКЦ, и иако не постои експлицитно споменување дека се нови телефони на Пиксел, се чини дека тоа е случај. Сите уреди се наведени како „Телефони“ и имаат броеви на модели G020I, G020J, G020M, G020N, ​​G020P и G020Q, кои се чини дека се усогласуваат со броевите на моделите за телефоните на Google Pixel. На пример, Pixel 3a и 3a XL се G020A до G020H.

Не постои тон интересна информација затрупана во оваа листа на FCC, бидејќи работите како надворешни фотографии се чуваат во тајност во овој момент. Моделите G020I и G020J вклучуваат поддршка за GSM и CDMA и LTE опсези 2, 4, 5, 7, 12, 13, 14, 17, 25, 26, 30, 38, 41, 48, 66 и 71, што треба да им помогне да работат на американските превозници. Други варијанти прават некои промени во поддржаните LTE опсези, кои можат да прикажат варијанти за различни региони или оператори.

Можеби најинтересно е спомнувањето на 60GHz низок моќен предавател кој работи помеѓу спектарот 58-63.5GHz. Како што е наведено од Андроид полиција, тоа е истиот спектар што го користи Google Project Soli и ние знаеме дека Google го користи Soli за движење смисла и се соочува со движења за отклучување.

Извештаите сугерираат дека Google планира да ги претстави Pixel 4 и Pixel 4 XL на настан во октомври, исто како и со последните три генерации на предводникот на Pixel. Значи, и покрај тоа што не е големо изненадување да се видат Pixel 4 и Pixel 4 XL како поминуваат во FCC еден месец пред да се случи настанот, сепак е добро да се видат и двата телефони напредуваат кон нивното објавување.

Дали размислувате да купите Pixel 4 или Pixel 4 XL кога е лансиран?