Пиксел 4 ќе дојде со Отклучување на лице и Контрола на гестови, потврди Гугл

Pixel 4 Akan Hadir dengan Face Unlock dan Gesture Control, Google mengonfirmasi

Минатата година, со Pixel 3 и Pixel 3 XL, Google не можеше да го спречи истекувањето да излезе од пакетот, а овој пат, се чини дека Google одлучи „Ако не можете да ги победите, придружете им се“ и истече свој мобилен телефон.

Откако го твиташе рендерот за Pixel 4 што ќе дојде од службен направен од сметката Гугл кој едноставно го потврдува еден тон, а модулите за камера како iPhone на телефонот, гигантот „Mountain View“ денес објави јутјубери на YouTube на кои се прикажани двете најозборувани карактеристики за мобилните телефони што беа ќе дојде- – Отклучување на лице и контрола на движење.

Во закачното видео објавено на YouTube, гледаме дека Pixel 4 може да се заклучи со употреба на Face Unlock, што може да биде понапредно додека го гледаме на iPhone, и се надеваме дека побрзо од тоа. Исто така, можеме да видиме дека песната што се пушта на телефонот е изменета со едноставни движења на рацете, што прилично потврдува дека Pixel 4 и Pixel 4‌ XL навистина ќе доаѓаат со чипови Project Soli кои користат радар за да ја активираат контролата на движењето.

https://www.youtube.com/watch?v=KnRbXWojW7c

Остануваме уште неколку месеци од лансирањето на Pixel 4, за кое се надеваме дека ќе се одржи во октомври 2019 година, а веќе имаме два бита официјални информации од Google. Дали Google го прави ова за да го наруши Pixel 4, или само да ги надмине неизбежните протекувања околу тоа, е неизвесно, но драго сме што го добивме она што во основа е официјална потврда за одликите на Pixel 4 и Pixel 4 XL از самиот Google.