Планови за производи на Apple 2020 за iPhone, Mac и други опишани од водечки аналитичари

AppleRencana produk 2020 untuk iPhone, Mac, dan lainnya yang diuraikan oleh analis terkemuka

Кога аналитичарите од Минг-Чи Куо зборуваат за „Епл“, добро е да се слуша. Овој пат, Куо посочи дека Apple има многу нови производи од iPhone SE 2 кои овозможуваат до AirPower уредите што би можеле да бидат лансирани во првата половина на оваа година.

Ова предвидување на свежи растенија го виделе MacRumors и го предложиле целиот асортиман на производи. Најголемото предвидување е 4,7-инчниот iPhone LCD, кој би можел да биде потенцијално следење на саканиот iPhone SE.

Гледате, како што уредот „Епл“ се пресели во повеќе премиум сегменти на пазарот, се смета дека идејата за iPhone SE и iPhone 5C заостанува. Но, нема шпекулации дека ќе дојде наследникот на iPhone SE. Моделите со ЛЦД ќе имаат смисла, како што Apple нареди OLED дисплеј за тој мобилен телефон на високо ниво.

MacBook и iPad исто така може да добијат ажурирања. Apple го надгради 15-инчниот MacBook Pro во модел со 16 инчи, истовремено отстранувајќи го и контроверзниот механизам за заклучување на пеперутката. Можеби другите модели на MacBook Pro ќе го добијат истиот третман како и Apple се враќа назад кон традиционалниот прекинувач за ножици. Куо претходно предложи Apple ќе го остави прекинувачот за пеперутка на овој временски распоред. Освежувањето на iPad Pro 2020 има смисла.

Не се очекуваше, но не помалку интересно

Куо, исто така, предложи Епл да ослободи безжичен душек за полнење, ултра широкопојасен ознака и „врвни слушалки за Bluetooth“. Сето ова е малку подалеку од вообичаената воена рута на Apple, но сепак се очекува да биде во иста временска рамка како и другите производи што ги предлага Куо.

Ултра широкопојасната ознака може да биде AirTag за која Apple долго време се шпекулира дека се натпреварува со tracker tracker. Исто така, Епл истражува повеќе категории на производи, може да најде начини да ви помогне да избегнете губење на вашите скапи производи.

Покрај слушалките на Битс, самите слушалки на AppleUpaya се ограничени на уреди во стилот на пупка како што се AirPods. Можно е Apple да има вакво нешто за да им се спротистави на слушалките за Surface или на нашиот вечен фаворит, Sony WH-1000XM3.

Конечно, безжичен полнач за полнење од Apple може да се направи на неколку начини. Можеби едноставниот безжичен полнач што го даде Епл е познат како. Може да биде мулти-уред станица за полнење безжично. Или, може да биде дека AirPower на Apple претходно беше откажан.

Без оглед какви и да се овие производи на крајот (ако воопшто), можеме да ги најдеме во првата половина на оваа година.

  • Подгответе се за MWC 2020 следниот месец со овој дефект