Планот и одењето ќе се затворат на 30 септември

Plan&go cerrará el próximo 30 de septiembre

Апликација за регистрација за план и уредување на истата Планирајте и заминете Ги брои деновите. Како што е најавено од производителот преку соопштение, услугата ќе ја затвори вратата за помалку од две недели.

“Драги пријатели. По неколкумесечно обидување да преживееме, жалиме што објавивме дека ќе го затвориме Пакетот и ќе заминеме Следниот понеделник, 30 септември во 12.00 часот„Покажаа. „Би сакале да им се заблагодариме на сите вас за вклученоста и коментарот што сакаме да продолжиме во духот на апликацијата до крај, почитувајќи ги правилата и соживотот. Прегратка за сите. Ви благодарам многу за многуте и добрите планови. “

Во овој момент тие не разјаснија дали апликацијата ќе престане да работи или ќе биде избришана од продавницата за апликации и што ќе се случи со содржината поставена на истата (фотографии, итн.)

Plan & go е роден во февруари 2018 година, дозволувајќи им на корисниците да постават свои пакети или да им се придружат на другите кои веќе ги направиле. Иако се разгледуваше неговата експанзија во другите градови, неговата употреба на крајот беше ограничена на корисниците на Мадрид. Апликација успеа да привлече многу активна заедница за корисници за многу кратко време. На Google Play сте се регистрирале повеќе од 50,000 преземања.

Предвидена хроника на смрт

Планирајте & Одете е умира од минатиот јуни. Во последните месеци услугата доживеа многу грешки и грешки при оптоварување и изгуби одредена флуидност.

Создавач на апликација беше објавено така што тие не го прават тоа профитабилно и заради тоа ќе го затворат. Сепак, со оглед на заложбите на нивната заедница, тие конечно ја пренесоа својата намера да го одржат тоа за уште неколку месеци за да се обидат да најдат решение. Сепак, се чини дека ова не пристигнало и работодавците нема да постигнат задоволителна формула за монетизација.

„За жал, Не добивме финансиска поддршка за да ги продолжиме нашите активности. Иако Plan & go оствари многу позитивна метрика за комплицирани модели како што е пазарот P2P, шпанскиот пазар на капитал не избра иновативен проект како овој, каде ги подобруваме животите на многу луѓе кои ги претвораат социјалните мрежи во офлајн искуства. Тоа, рече, ние сме присилени да ги затвориме вратите и апликациите ќе бидат затворени во наредните недели “, рече тој Апликантите Педро Суарез де Лецо, ко-основач и ко-основач на „План и си“, во август.

Планот и одењето умреле заради успехот и успеаја да го направат она што многу други социјални мрежи сè уште не го постигнале: користете технологија за да го доближите корисникот, не подалеку. Соберете ги физички. Од јуни, повеќе од 8.400 планови беа направени преку апликација, со повеќе од 33,000 помош.

Само што некој е во состојба да ја практикува истата идеја, но да даде пари. Самиот Google спроведе свои експерименти.

Вие исто така може да бидат заинтересирани

×