Платформа: Тастатура на Гугл 8.5.7.260967531 АПК Преземи од Google LLC

Gboard има сè што сакате во тастатурата на Google: брзина и сигурност, Пишување на слајдови, пишување на глас и друго, плус вграден пребарување на Google. Нема повеќе промени во апликацијата; само пребарување и споделување, директно од тастатурата.

Пишување на плочки – Пишувајте побрзо со лизгање на прстот од буква до буква

Пишување – Лесно диктирајте го текстот во движење

Пишување – Напиши со курзивни и печатени букви

Пребарувајте и споделете – Притиснете G за пребарување и споделување на нешто од Google

Барај со емози – Пронајдете го тоа емози, побрзо

GIF – Пребарувајте и споделете GIF за совршена реакција.

Повеќејазично пишување – Нема повеќе да се префрлате меѓу јазиците рачно. Платформата автоматски ќе се поправи и ќе предложи од кој било од вашите јазици.

Гугл преведувач – Преведете додека пишувате на тастатурата

Стотици сорти на јазици, вклучувајќи:
Африканс, амхарски, арапски, асамски, азербејџански, баварски, бенгалски, бојпури, бурмански, себуано, хадисагари, кинески (мандарински, кантонски, и други), читагонски, чешки, декански, холандски, англиски, филипински, француски, германски, грчки, гуџарати , Хауса, хинди, игбо, индонезиски, италијански, јапонски, јавански, кандански, кмерски, корејски, курдски, магахи, маитили, малезиски, малајалам, марати, мапалиски, непалски, северен сото, омраза, паштунски, персиски, полски, португалски, панџаби, Романски, Руски, Сараики, Синди, Синхалезиски, Сомалиски, Јужно Сотси, Шпански, Сундески, Суалиски, Тамил, Телугу, Тајланд, Цвана, Турски, Украински, Урду, Узбекистански, Виетнамски, osaоса, јорутски, Зулу и многу повеќе! Да посети goo.gl/fMQ85U за целосен список на поддржани јазици

Професионален совет:
• Контрола на покажувачот на движење: движете го прстот на лентата за вселената за да го преместите курсорот
• Избриши гестови: Повлечете лево од копчето Избриши за брзо да избришете повеќе зборови
• Направете го бројот на броеви секогаш достапен (овозможете во Поставки → Преференци → Ред на броеви)
• Забелешки за симболите: Покажете брзи навестувања на вашите клучеви за пристап до симболите со долг печат (овозможете во Поставки → Преференци → Долго притискање за симболи)
• Режим со една рака: На телефони со голем екран, поставете ја тастатурата лево или десно од екранот
• Теми: изберете своја тема, со или без клучни граници