Повеќето пиратски филмови, игри објавени и благајните за една недела [05/08/2019]

Август официјално започнува и во исто време го имаме првиот викенд што го донесуваме во традиционална колумна со резиме на најдобрите пиратски филмови и најдобрата бокс-канцеларија за периодот што заврши вчера.

Меѓу повеќето пиратски, ние го задржавме најголемиот дел од списокот што се гледа во претходниот месец, единствената разлика е заминувањето на капетанот Марвеveанг кој направи место за ексклузивни филмови на Нетфликс Одморалиште на Црвеното Море, во кој игра Крис Еванс (Капетан Америка) во актерската екипа.

Говорејќи конкретно за благајните, главен настан беше пристигнувањето на киното Брз и бесен: Хобс и Шо кој се натпреваруваше со силни имиња како што е неодамнешниот римејк објавен од кралот Лав и Аладин, Приказна за играчките 4 и Spider-Man: Далеку од дома.

Во играта, имаме нови наслови за PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и PC, кои ќе бидат во центарот во текот на следните два дена (6 и 7 август), вклучувајќи имиња како Филмот Angry Birds 2 VR: Под притисок за ПС4 и Darksiders II: Deathinitive Edition за Nintendo Switch.

Box Office: 875 милиони УСД (-43,7%)

Box Office: 2.018 милиони УСД (33,6%)

Box Office: 2.150 милиони УСД (-47,1%)

Box Office: 2.429 милиони УСД (+ 60,0%)

Box Office: 7.150 милиони УСД (-31,6%)

Box Office: 7.755 милиони УСД (-37,7%)

Box Office: 20.025 милиони УСД (-51,3%)

Box Office: 38.224 милиони УСД (-50,1%)

Благајните: 60.800 милиони УСД (премиера)