Повеќе волумен на податоци, но поскапи. : Ова се новите …

Повеќе волумен на податоци, но поскапи.
: Ова се новите ...

Како и минатата година, Телеком повторно ќе ја искористи ИФА во 2019 година за да ги разгледа своите стапки. Конференцијата за печат е за 4 септемвриБлогот на Каши е Веќе однапред научивте како ќе изгледаат промените во стапката.

Според Кашчи, новата поделба за мобилни стапки на Телеком ја сочинуваат MagentaMobil S, M, L и XL. Стапката XL е исто така позната како неограничена стапка бидејќи вклучува неограничен волумен на податоци. Обемот на податоците за преостанатите три тарифи, сепак, Телеком би сакал да се зголеми.

Повеќе волумен на податоци, но поскапи.
: Ова се новите цени за мобилни телефони за Телеком 1

Новите цени на Магента Мобил на Телеком

Тие се во стариот MagentaMobil S само еднаш вклучени 2.5 GB вклучени податоци, волуменот очигледно се зголемува по конверзијата 6 GB, но потоа корисниците плаќаат 39,95 € месечно за дополнителен надомест за 3 евра месечно. MagentaMobil M добива волумен на податоци од 12 GB, што претставува зголемување на вкупните 7 GB средства. Повторно, за телекомуникациите е потребен доплата од 3 евра, со што вкупно 49,95 евра месечно. Последно, но не и најмалку важно, новиот MagentaMobil L 24 носи GB наместо 10 досега МК со. За стапката, Телеком пресметува 59,95 евра.

Затоа, таксата наместо 79,95 евра во иднина чини 84,95 евра.

  • Магента Мобил С: Allnet-Flat +6 GB (наместо 2,5 GB), LTE Max 300 Mbps LTE, 5G ако е достапен -> 39,95 евра (наместо 36,95)
  • МагентаМобил М.: Allnet-Flat +12 GB (наместо 5 GB), LTE Max 300 Mbps LTE, 5G ако е достапно -> 49,95 евра (наместо 46,95)
  • MagentaMobil L: Allnet-Flat +24 GB (наместо 10 GB), LTE Max 300 Mbps LTE, 5G ако е достапно -> 59,95 евра (наместо 56,95)
  • MagentaMobil XL: Allnet-Flat + Unlimited-Flat, LTE Max 300Mbps LTE, 5G ако е достапен -> 84,95 евра (наместо 79,95)

Во сите четири понуди, покрај рамен мобилен Интернет, интегрирана е и рамна стапка од Ален. Опфаќа телефонски повици и испраќање СМС на сите германски мрежи. По цени на клиентите на Телеком, сурфајте до 300 Mbit / s на мрежата LTE на давателот на услуги. Клиентите можат да ја користат и новоизградената 5G мрежа доколку е достапна во нивниот регион. Стан за пристап и роаминг на ЕУ исто така се отклучуваат стандардно. Цени имаат 24-месечен мандат и автоматски се продолжуваат за друга година, освен ако клиентите не известат три месеци пред крајот на договорот.

Повеќе волумен на податоци, но поскапи.
: Ова се новите цени за мобилни телефони за Телеком 2

ТЕХБОК се залага за

Зголемувањето на обемот на податоците на Телеком е значајно и оценува дали тој всушност е имплементиран, таксите на Магента Мобил се огромни. Иако на клиентите им е потребна мала месечна претплата 3 Тие плаќаат евра, но ја добиваат стапката S, M и L, но и значително поголема моќност. Ситуацијата е различна на MagentaMobil XL. Неограничената такса одеднаш чини 5 евра повеќе, без промена на понудата на прв поглед. Само нејасниот изглед на 5G ја фали телекомуникациите, при што повеќето клиенти мрежата веројатно нема да можат да ја користат во блиска иднина. Рита Дојчбејн, уредник