Поврзувањето не е кривично дело: Еве ја пресудата на Европската заедница

https://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/Поврзувањето-не-е-кривично-дело-Еве-ја-пресудата-на-Европската.jpg

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Ако веб-страницата „линкови“ до веб-страница Б која содржи пиратски материјал, веб-страницата А не е кривично казнувана.

Накратко, ова е она што произлезе од контроверзиите што се случуваат во Холандија последниве денови, а кои ги виде и пресуда на Европската заедница. Случајот што ги донесе Сувенсон и Шагрен и компанијата „Ретривер Свериг“ на суд каде што токму за случајот со кликање на врската, врска што содржеше материјал заштитен со авторско право, имаше јасни импликации за повеќето, но дека судската пракса сè уште не беше јасна.

Интернет-страниците кои го насочуваат стримингот на бесплатни фудбалски и пиратски филмови би можеле да станат легални, доколку помине позицијата изразена од Мелхиор Ватхел, генерален јавен обвинител на Европскиот суд на правдата за случај на повреда на авторските права.

Сите најголеми експерти во Италија, како адвокатот Фулвио Сарзана, заменик Стефано Квинтарели, ед Енцо Маца, претседател на ФПМ (Федерација против музика и мултимедијално пиратство) и Фими (Федерација на италијанската музичка индустрија), каде има силни сомнежи за пресудата.

Значи, ако од една страна логиката на ЛИНК предвидува да се биде јавен ресурс на мрежата, едноставното објавување на ЛИНК на една страница не создава штета, туку наместо тоа нуди дополнителен сообраќај за ресурсот. Од друга страна, постои економска непогода што може да доведе до специјалност и до куќи што произведуваат ексклузивни содржини.

Па во моментов поврзувањето не е кривично дело освен ако директно не го уредувате споделениот ресурс.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!