Погледнете го последниот трејлер за Jокерот

Lihatlah trailer terakhir untuk Joker

Погледнете го последниот трејлер за Jокерот!

Погледнете го последниот трејлер за Jокер 1

Последниот трејлер за Комичар е врз нас, покажувајќи ги потомците на Артур Флек, кои се бавни и неизбежни во лудилото. Овој филм ќе биде лансиран Црно црно, нов филм поставен во светот на ДЦ, но одвоен од кинескиот свет на Wonder Woman и Batman vs Superman.

Во описот на филмот Браќа Ворнер гласи:

Режисерот Тод Филипс „Jокер“ е центриран околу иконите смртни непријатели и е измислена приказна што досега не била видена на големото платно. Истражувањето на Филипс за Артур Флек, опишано на неодредено време од aоакин Феникс, е за човек кој се бореше да го најде својот пат во поделеното општество во Готам. Кловн-за изнајмување во текот на денот, тој сонува да стане стенд-ап стрип ноќе…, но пронаоѓањето на шегата секогаш се чини дека е таму за него. Фатен во постоење на циклус помеѓу апатија и суровост, Артур донесе лоша одлука што резултираше во верижна реакција на зголемување на настаните во оваа студена студија за ликови.

Ако трејлерот е показател, ова би можело да биде неверојатна промена за кариерата на режисерот Тод Филип, со оглед на тоа како се префрли од режирањето на филмот „Досада“ на ова. Aоакин Феникс исто така изгледа како убиец, иако сепак ќе се направат споредби помеѓу него и Хит Леџер, што му носи умот на okerокер – фер или не.

Лично, можам само да се надевам дека филмот оди добро. Се чувствувам како половина од она што го прави Jокерот интересен е неговата врска со Бетмен, а без него неговиот лик има тенденција да се чувствува недостаток. Сите негови најдобри приказни (Смртната шега, Смртта на семејството, серијалот „Аркам“, „Бетмен вратата на враќањето на џокерот“) го вклучуваат против Бетмен на еден или друг начин.

Може ли theокерот навистина да работи без Бетмен? Дали навистина му се потребни оригинални приказни? Времето ќе зборува.