Подарок за Samsung: Блокирањето на сината светлина ви помага да спиете подобро

Hadiah Samsung: Memblokir cahaya biru membantu Anda tidur lebih baik

Ништо не влијае на продуктивноста на луѓето и расположенијата како непроспиени ноќи или малку спиење. Ноќниот одмор е основен дел од здравјето на луѓето и мора да се следи исто колку и храната.

Истражувачите од Универзитетот во Манчестер, во Англија, објавија истрага во која се утврдува дека сината светлина што ја испуштаат уредите, како што се телевизорите и мобилните телефони, може да влијае на навиките за спиење. И екранот испушта цијанови бои, мешавина од сина и зелена боја, што го инхибира производството на хормони за спиење, Мелатонин За да се избегне овој проблем, честопати се препорачува да престанете да го гледате екранот два часа пред спиење. Со намалување на цијан, се зголемува секрецијата на мелатонин.

Samsung, во својата постојана заложба за развој на иновации кои помагаат во подобрување на животот на луѓето, беше лансиран со технологијата Samsun Galaxy S10 на вашиот екран со што се намалува до 42% (1) емисија на сино светло. Екранот исто така доби посакувана сертификација „Окорен комфор“ од ТÜВ Рајнланд, германска агенција за тестирање и сертификација од светска класа, за излез на светло со сина светлина (друга забелешка). Додека сликите од конвенционалните панели паметни телефони OLED се карактеризираат со околу 12 проценти сина светлина, Galaxy S10 има само седум проценти, најниско ниво во секторот.

И новиот Galaxy Note10 дополнително ја збогатува оваа одлика. Тој Galaxy Note10 + поставува храбар нов стандард за мобилни екрани со тоа што е оценет Одлично A + од DisplayMate, водечки светски оценувач на видео-екран. Динамичкиот AMOLED екран на Note10 е светла и целосно потопувачка, а за време на неговото тестирање, DisplayMate исто така заклучи дека Galaxy Note10 + намалува до 37,5% повеќе сина светлина од Galaxy Note9, а со тоа емитира помалку сина светлина за да ја максимизира удобноста на очите без да жртвува бои.

Технологијата може да се подобри, но исто така е важно да го прилагодиме нашиот начин на живот, нашите навики, на природните услови што тие ги градат. биолошки ритам на активност и одмор.

Следете ги вашите соништа и здравјето

Експертите го препорачуваат за да се избегне нарушувања на спиењето мора да биде разбуди поранои добијте го природниот интензитет на светлина што е можно поскоро. Прошетките во раните утрински часови можат да се ослободат од поспаност и ќе нè натераат да спиеме ноќе.

Кога денот ќе заврши, се препорачува да се намали интензитетот на осветлувањето и да се направи топол. Ноќе, кога спиеме, тој мора да контролира повеќе темнини во просторијата.

Апликацијата Samsung Health, која можете да ја преземете на вашиот паметен телефон или Galaxy Watch ви помага да го следите вашиот одмор со собирање детални информации за четирите фази на спиење, така да знаете дали имате добар квалитет на спиење. Исто така, ви овозможува да го измерите нивото на стрес пред и после да видите колку можете да се опуштите со следбениците на стрес.

Медитацијата и вниманието се најдобри начини за надополнување на вашите емотивни батерии. Апликацијата Samsung Health може да ви помогне да се балансирате со водени вежби за длабоко дишење. И, користејќи ја функцијата Discover, можете да најдете фитнес програма што можете да ја направите во просторијата или на отворено, едноставно, но ефикасно.