Подобрете ги перформансите на вашиот мобилен телефон да работат како првиот ден

marcador velocidad

699 година

Нашите мобилни телефони се софистицирани инженерски машини кои зависат од многу фактори, така што сите функционираат правилно. Еден таков фактор е патувањето во нашите раце и време, од перформансите Нашиот мобилен телефон ќе биде засегнат по многу употреба. Сепак, никој нема решение.

Многу е вообичаено што по некое време, нашиот терминал започнува да ги намалува неговите перформанси. Продолжете да ги користите и некои апликации се инсталираат и отстрануваат постојано, креирајте свежината од првиот ден исчезна. Ајде да видиме што можеме да сториме за да ги направиме нашите мобилни телефони да изгледаат првиот ден, преку неколку трикови и прилагодувања.

Како да ги подобриме перформансите

Многу од овие трикови се наменети да носат ажурирајте го терминалот, иако како што ќе видиме подоцна, конечното решение е да го оставиме уредот точно ист како кога го извадивме од кутијата на првиот ден.

Исчистете го уредот

Многу мобилни телефони вклучуваат свои средства за чистење во поставките на системот. Ако не, можеме да преземеме апликации од трети страни како што се датотеки на Google. Оваа апликација има силна средства за чистење на несакана датотека, што во многу случаи ја прави полошо работата на уредот.

Google датотека

Преземете датотека од Google Play

Деинсталирајте ги апликациите што не ги користиме.

Многу од овие апликации работат во позадина иако никогаш не сме ги користеле. Полесно е да купувате околу нашиот менаџер за апликации на терминали и да избришете сè што веќе не користиме. освен тоа заштедете простор и ослободете го кешот, Ние ќе спречиме имплементација на забавување на нашите мобилни телефони.

Исчистете ја кешот на апликацијата

Откако доволно се користи, апликацијата “одзема” меморија на уредот, која мора да ја користи и троши ресурси секој пат кога е извршена. За да се избегне ова, се препорачува од време на време да го исчистите “кешот” или меморијата на оваа апликација. За ова, се префрламе на апликација и опции Willе го расчистиме кешот еден по еден. Сосема е можно дека при внесување на уште неколку апликации, ние мора повторно да внесуваме податоци како што се кориснички имиња или лозинки, но без сомнение перформансите на мобилниот телефон ќе се подобрат.

Исчистете ја кешот за лајт за лејт

Нека се ажурира софтверот

Постојат неколку корисници кои имаат порака што ги известува за очекување ажурирање. Ова не треба да се игнорира, бидејќи се вклучени скоро сите ажурирања објавени од производителите зголемена стабилност и перформанси систем или апликација. Затоа, треба да извршиме ажурирања што се одложуваат без одложување.

Ажурирање на Galaxy A50 01

Исклучете го мобилниот телефон

Колку долго не сте го исклучиле вашиот телефон? Движење едноставно како исклучување на телефонот барем еднаш на секои два дена, ќе му овозможи на системот да го рестартира кешот и да го подигне ладилникот. Можеме и ние дефинитивно затворете некои апликации во позадина троши ресурси.

Подобрете ги перформансите

Ако поминуваме многу време играјќи, многу е нормално што по некое време перформансите паѓаат. Процесорот се заштитува од прегревање со намалување на неговата брзина и со тоа се зголемува искуството и флуидноста. Во овој случај, би било добро да инсталирате апликации од трети страни како што е режимот за игри. Има опции што ќе ослободат RAM меморија и ќе ги елиминираат апликациите во позадина, така што сè повторно ќе функционира на одличен начин.

режим на игра

Преземете режим на игра од Google Play

Отстранете ги сите анимации

Ова е прилично едноставен метод, но ќе ги направи нашите мобилни телефони да бидат измазнети. За да го направите ова, треба да одиме во менито Settings / About и да допреме 7 пати во бројот за компилација. Кога ќе заврши, ќе се појави прозорецот “Опции за развивач”. Одиме во «Анимации» и ги намалуваме сите опции од 1X на 0,5X. На овој начин ќе забележиме зголемување на брзината кога се движиме низ системот или кога ќе затвориме или отвориме апликација.

Опција за анимација Huawei

Врати ги фабричките поставки

Ова е најстариот досаден и доцнат метод и никогаш не сакаме да го постигнеме. Меѓутоа, ако изведбата на нашиот терминал е премногу бавна и не се реши со советите погоре, подобро е да се елиминира водечкиот проблем. Враќањето во фабрички поставки ќе го остави терминалот како нов, затоа што Јасни траги од нашите активности. Најважно е да се запамети пред да направите резервна копија на сè што е важно за нас и што е зачувано во внатрешната меморија на уредот.