Покемон Го ги објавува датумите на денот на заедницата за октомври, ноември и декември 2019 година

Pokémon Go mengumumkan tanggal hari komunitas untuk Oktober, November dan Desember 2019 1

Покемон Го ги објавува датумите на денот на заедницата за октомври, ноември и декември 2019 година 1


Покемон Го ги објавува датумите на денот на заедницата за октомври, ноември и декември 2019 година 1

Инвеститорот на „Покемон Го“, „Niantic Labs“ објави детали за датумите на настанот од останатите денови во заедницата за 2019 година. Летниот фестивал „Покемон Го“ конечно заврши како што беше најавено преку блог-пост. Но, не грижи се ако го промашиш.

Изработувачите на игри ги потврдија датумите за претстојните настани во играта во октомври, ноември и декември 2019 година. Сепак, ќе се одржат многу настани за да ги задоволат играчите до крајот на годината.

Денот на Pokemon GO заедницата доаѓа секој месец. Играчите честопати добиваат многу понуди, како секој посебен Покемон, кој додава три часа на играчите. Објавувањето на соодветни примероци Сјајна или Хроматска исто така им помага на играчите да го добијат тоа.

Покрај тоа, развивачите на игри го објавија датумот и времето на настанот за денот на заедницата Pokemon GO за остатокот од 2019 година.

Датум на настанот и време

    12 октомври 2019 година со почеток во 11:00 часот до 02:00 часот попладне по локално време. 16.11.2019 година со почеток во 11:00 часот до 02:00 часот попладне по локално време. 14 декември до 15 декември 2019 година од 11:00 до 14:00 часот по локално време (двата дена).

За време на фестивалот, играчите можат да пребаруваат и да фаќаат разни видови Покемон. Играчите исто така добиваат можност да тргуваат со легендарната Сјајна Покемон додека патуваат.

Дури и ако летниот фестивал ќе заврши; Играчите сепак ќе имаат шанса да го добијат Рејказа Сјајна, легендарниот Покемон Хоен. Овој конкретен Покемон ќе остане во рациите на ниво пет до првите денови од септември 2019 година.

Niantic Labs откри и детали за ултра бонусите што им се нудат на играчите секоја недела додека се натпреваруваат за глобални предизвици.