Покрај многу новини за iPhone 11 кој е веќе познат во светот на Android

Lagi pula banyak berita tentang iPhone 11 yang sudah terkenal di dunia Android

Доаѓањето на новиот iPhone 11 означува нова точка за нарачки на американскиот пазар. паметни телефони. Епл уште еднаш го покажува својот иновативен капацитет и презентира 3 нови модели со многу нови функции.

Се разбира, ова е уникатно кај овие модели, но многумина веднаш се предупредуваат за ситуација. Многу од најновите карактеристики на iPhone 11 се веќе познати во светот на Android.

Познати се новостите на Apple iPhone за Android

Главниот фокус на презентацијата на Apple во својот Главен збор е на iPhone 11. Ново. 3 модели се ажурирани и има новости. Без сомнение компанијата инвестираше во фотографијата и во зголемувањето на неговата употреба. Проблемот е во тоа што голем дел од она што е претставено како ново, се случуваше долго време во светот на Android.

Супер нова камера со широк агол

Една од новите презентирани работи е во областа на фотографијата. IPhone 11 ја напушти својата телефонска камера, која ја донесе минатата година. Сега избравме поконзервативна камера за супер широк агол.

Познати се новостите на Apple iPhone за Android

На сцената тие го потенцираат овој избор како најлогичен. Поентата е дека многу производители на Android ја одбрале оваа комбинација пред неколку години. Имаме LG со G5 од 2016 година и неодамна Galaxydi S10 и Note 10, или Huawei со P30 Pro.

Ноќен режим и фотографија со мала светлина

Други адути кои се широко прогласени на сцената и добиени со ентузијазам се ноќен режим и фотографија без светлина. Епл конечно има сет на фотоапарати кои можат да снимаат слики во темни ситуации.

Познати се новостите на Apple iPhone за Android

Тука го повторуваме она што е нормално. Од ноември минатата година, Гугл се најде на оваа можност за „Пиксел“, па дури и пред брендовите како „Хуавеи“, „ЛЦ“ и „Самсунг“ да не поминат без лесна бариера.

Пристигнување на гласот на Долби Атмос

Со воведувањето на новиот екран Super Retina XDR, Apple детали неколку главни точки. Едно од нив, гласот на Долби Атмос, се покажа како едно од главните ажурирања и додатоци. Конечно iPhone ќе има понапреден звук.

Познати се новостите на Apple iPhone за Android

Гледајќи го пазарот на Android, со текот на годините сè повеќе предлози го имаат овој специјален глас. Ова стана стандард и сите брендови се обложуваат на оваа технологија. Епл, донесен на iPhone, е уште една нова работа што со години се наоѓа на Android.

Брзо полнење за iPhone 11 Pro

Конечно, и само во случајот со iPhone 11 Pro, кој „Епл“ конечно одлучи да донесе брз полнач за полнење (18W). Ова сега ќе биде присутно во горниот случај за паметни телефони на Apple, за употреба од првиот ден. Досега тоа мора да се купи одделно.

Познати се новостите на Apple iPhone за Android

Споредбата со универзумот Андроид тука може дури и да биде неправедна за Apple. Главната марка на Google OS веќе има понапреден систем со многу поголема моќност. Се разбира, брзите полначи се присутни во ова поле со алатки од првиот момент.


Се разбира, има барем една вест дека Apple е направен за iPhone 11. Slofies бавното движење, или селфи, ја искористи предноста на бавното движење на предната камера. Постојат дури и ретки паметни телефони кои го имаат овој аранжман.

Сепак, се надеваме дека „Епл“ ќе оди понатаму и ќе има други вести. Обратното полнење се очекува да биде интегрирано со AirPods и нивните кутии за безжично полнење. Можеби пристигне за оваа година и со други новости.