Пораките со Android може да доаѓаат стандардно од телефоните на Samsung

Pesan Android Dapat Datang Secara Default oleh Ponsel Samsung

Апликација за пораки на Google Нарачајте АндроидОва може да дојде како стандардна апликација на паметните телефони од марката Samsung.

Пораките со Android може да се инсталираат на телефони на Samsung

Според информациите што ги откриваат корисниците на Reddit кои тврдат дека се инженери на Samsung, Samsung бренд за паметни телефони Нарачајте Андроид Апликациите ќе доаѓаат во претходно инсталиран формат, т.е. по дифолт.

Samsung не користи само пораки Нарачајте Андроид апликација. Оваа одлука може да се должи на воведувањето на технологија за пораки RCS (Богати комуникациски услуги).

RCS Благодарение на технологијата за пораки некој ја видел вашата порака или ако напишете порака можете лесно да ја видите од апликацијата. Со услугата RCS, корисниците не се ограничени на границата од 160 карактери што е моментално достапна во апликацијата СМС.

Samsung Нарачајте Андроид Не е познато дали да се инсталира пред или не RCS услугата ќе ја замени СМС-пораката во иднина. Ние ќе продолжиме да ве информираме веднаш штом ќе се постигне напредокот. Остани тука!

Вие Samsungуред Нарачајте Андроид Што мислите за можноста за носење апликации по дифолт? Не заборавајте да ги споделите вашите повратни информации во коментарите!