Поранешниот шеф на епски игри зборуваше за & # 039; Fortnite Речиси откажано

Mantan Epic Games Boss berbicara tentang 'FortniteHampir dibatalkan

Епска игра “”Фортнит, “што излезе на Јули 2017 година, брзо го одземаат светот бура кога жанрот на борбениот ројал беше нов. Иако има многу други популарни конкуренти со голема вентилаторска база во иста категорија, „уникатното преземање на фортнит во борбениот стил на ројал го претвори во свет феноменот иако оригиналниот режим на зомби-соработка беше груб почеток.

Интервју со Род Фергусон, поранешниот директор за производство на епски игри, на Е3 2019 откри дека „Фортнит“ дури и не би постоел денес затоа што толку близу до откажувал кога бил сè уште задолжен.

Бидејќи почетната цел на играта е само развој “Зачувај го светот„Mode“, популарна компонента во борбена ројал, што е причина за „успехот на Фортнит“, сè уште не е концепт за играта и имаше многу предизвици за нив за време на неговиот развој.

Како Род Фергусон скоро го откажа „Фортнит“

Род Фергусон, кој во моментов е шеф на студиото во компанијата „Коалицијата“ и во моментов работи на тоа 5-та опрема, откривајќи дека „Фортнит“ се здоби со популарност кога го напушти епот.

Поранешниот вработен му рече на „Информатор за игри“ дека луѓето го прашале како, „Дали сте разочарани што си заминал кога направивте?“ цело време и Род рекол дека морале „бакнувајќи ги нозете„Затоа што тој би бил целосно откажан од„ Фортнит “, ако живееше во еп. Еве извадоци од интервјуто:

Играчите знаат дека „Фортнит“ оригиналниот режим ”не е многу привлечен во споредба со режимот на борбеност, поради неговиот фрустрирачки систем за развој.

Род, исто така, напомена дека „Како директор на производство во тоа време, играта не ја мина линијата за нешто за што треба да продолжиме понатаму“.

Додека кредитот исто така оди до денес Епска игра вработените, кои работат напорно за да донесат нова содржина во играта скоро секоја недела поранешниот шеф рече дека “Јас сум многу среќен за нивниот успех. Игрите што ви се допаѓаат, сензации ширум светот, не би биле ако живеев во еп”. Род Фергусон ги напушти епските игри во 2012 година и „Fortnite првичното издание беше во 2017 година, што значеше дека се потребни пет години за епот да ја подобри играта и да ја додаде компонентата за борба против Ројал, кога жанрот беше на својот врв.

Што е следно Фортнит? ‘

„Fortnite: Popularity“ Битката Ројал нема да се спушти наскоро бидејќи во најновиот ажурирање во играта се воведени морски чудовишта, кои се доволно големи за да го донесат целиот замок со него околу главниот остров. Играчот треба само да почека за да открие за што има предвид Epic Game Epic гигант затоа што секоја сезона од играта има уникатен настан и никогаш не е видено пред да дојде до заклучок.

Не пропуштајте ја нашата страница на Фејсбук!

© СИТЕ ПРАВИЛНИ РЕЗЕРВЕНИ