Порта 3 Балдур ќе пристигне со Steam Access претходно оваа година

Gerbang 3 Baldur Bisa Diluncurkan Tahun Ini

Според неодамнешниот извештај, се сугерира дека Порта 3 Балдур може да биде објавена оваа година. Колку е вистинито гласината? Не е јасно колку се вистинити или точни, но тие секако потврдени со новиот извештај во кој Хасбро се чини дека му дал дека Портата 3 Балдур ќе биде објавена на Steam Early Access оваа година.

За оние непознати, Steam Early Access во основа е бета верзија на Steam-тестирање. Ова е местото каде што гејмерите можат да пристапат до игри кои сè уште се во бета фаза и да им дадат спин. Ова обично не мора да претставува кога играта всушност ќе биде објавена, но фактот дека Хасбро планира да ја започне во бета фаза значи дека треба да биде скоро целосна.

Компанијата не кажа точно кога играта ќе биде достапна на Steam Early Access, така што само треба да почекаме и да видиме. Дали конечното издание ќе се одржи и оваа година останува да се види, но ако сте обожавател на „Балдур Гејт“, тогаш дефинитивно вреди да се внимава.

За разлика од двата претходни наслови на Baldur Gate, развиен од BioWare, најновиот влез во франшизата Baldur Gate ќе го развие Larian Studios, истата развивачка игра одговорна за Divinity: Original Sin 2.

Објавено на. Прочитајте повеќе за, и. Извор: dsogaming