Последица 4: 10 најдобри пријатели, рангирање | Игра игра

Fallout 4: 10 Sahabat Terbaik, Peringkat

Запуштената земја е опасно и тивко место за посета. Ако не сте личност која сака да сее во Осамениот скитник и се ужаснувате ноќе со шпионирање на духови и други суштества, да имате заедничка придружба може да биде добар избор.

Како што се развива вашата врска, ја отклучувате посебната афинитет Перкс што ви даваат извонредни бонуси за време на вашето патување. Некои од нив се дури и достапни како избори за романса, а некои се забавни да се прават само кога се чувствувате малку осамени. Ајде да погледнеме во најдобри пријатели, рангирајќи се од ред до апсолутно најдобро.

Продолжете со движење за да продолжите со читање

Кликнете на копчето подолу за да го започнете овој напис во брз преглед

Од сега натаму

10 Пипер

Пајпер е известувач за свој труд наречен Публик Оракренс кој работи од Дијамант Сити. Најпрво го запознавате кога ќе пристигне во градската порта, каде се бори да влезе. Откако ќе му дадете интервју, тој ќе биде достапен како шаперон.

Оружјето за избор на Пипер е пиштол, и штом ќе постигнете прилично високо ниво на врска со него, тој ќе ви даде награда Габ, која ви дава двојно искуство за успешна проверка на харизма или при пристигнување на нова локација. Тој е iteубезен во битка и има бунтовничка личност која не ги сака сите форми на авторитет.

9 X6-88

Ако одлучите да се дружите со Институтот, X6-88 е достапен за вас како пријател подоцна во играта. Тој е синтетички со малку човечки емоции. Тој нема да сака никакви чинови на убезност и ќе ги сака, ако се однесувате себично.

Во борба, X6-88 ќе употреби енергетско оружје, Ласерска пушка и ќе направи доста штета, правејќи го еден од подобрите борци на оваа листа. Откако ќе го достигнете максималното ниво на врска со него, тој ви обезбедува Шилд Хармоника што ви дава 20 дополнителна енергетска издржливост.

8 Веќе MacC

За секој што бара придружник со етика и принципи кои се исто така под знак прашалник, МекЦерен е идеален. Како платеник и исто така Гунер, ќе најдете во Гуд сосед каде ќе можете да го ангажирате за неколку капи. Сепак, имајте на ум дека тој нема да ја подобри својата врска со вас сè додека не го завршите неговото лично пребарување.

Тој е многу квалификуван стрелец и ќе користи снајперска пушка за да го победи својот непријател. Откако ќе добиете наклонетост, тој ќе ви понуди визуелна Killshot што ви дава околу 20% поголема точност со прибор за глава на ДДВ

7 Престон Гарви

Ако ја цените kindубезноста пред сè, Престон е ваш човек. Willе се сретнете со него во Конкорд, каде ќе ве замоли да му помогнете и на неговата група за остатоците од народот Минут. Како нивни водач, тој ќе ве замоли да помогнете во расчистување на Конкорд и да продолжите да ве замолува да помогнете со ново решение.

Неговото омилено оружје е Ласер Мускет, кое е доста ефикасно и покрај тоа што има долго време на оптоварување. Тој ќе ја цени секаква добрина што ќе ја покажете на другите и подготвеноста да им помогнете на невините. Тој ќе ви даде United We Stand, кој ви дава + 20% штета и отпорност на оштетување на повеќе од 3 противници, што е еден од најдобрите афинитети таму.

6 Кејт

Кејт можеби нема да има целосен живот заедно, при што зависниците од дрога ја вознемируваат. Сепак, тој е многу силен и квалификуван пријател, способен да се одржи во битка со пушка. Порано беше арамија, па се надеваше дека ќе аплаудира какви било насилства.

Една од неговите најголеми карактеристики е дека тој може да земе речиси секој клуч што треба да го отворите, што во голема мера го олеснува вашиот живот во пустината. Откако ќе ја стекнете неговата доверба, тој ќе ви даде Предизвик Рах, кој ви помага да ги вратите вашите Акциони поени побрзо кога вашето здравје е под 25%.

5 Кучешко месо

Првиот пријател што го среќавате во оваа игра е Догмет, пријателско куче кое можеби нема да може да прави многу работи во битка, но е покорисен отколку што можете да замислите. Догмејт навистина не се смета како пријател, така што можете слободно да го отклучите Lone Wanderer додека тој е таму.

Тој може да најде скриени предмети и може да ги нокаутира непријателите во борба. Тој навистина не се грижи за вашата етика, што го прави прилично корисен пријател во тоа време. За жал, тој не е многу корисен во битка, освен како одвраќање.

4 Ник Валентин

Во Дијамант Сити, крајната потрага ќе ве одведе на лов да го пронајдете и спасите Ник Валентин, детектив кој излегува дека е стар синтепски прототип на сопствената слободна волја. Тој ќе сака пријател кој ќе биде kindубезен со другите и ќе ја дознае вистината со поставување прашања.

Во битка, тој ќе го претпочита својот револвер, но најголемо богатство му е можноста да пробие во терминалот со кој се соочувате. Откако ќе ги подобрите односите со него, тој ви дава можност блиску до метал, што ви овозможува 50% пониско време на чекање помеѓу хакирање на терминалот и дополнително судење за време на хакирањето.

3 Силен

Не дозволувајте изгледот на Стронг да ве измами. Можеби изгледа како друг Супер мутант кој чека да му помогне на черепот, но тој е вистински лојален на вас откако ќе го регрутирате во Тринити кула. Поради својата природа, тој ќе сака дарежлив и насилен чин и ќе се брани со пушки во борба.

Тој е многу силен со салон, а понекогаш може дури и да земе пиштол од телото за да го урне следниот непријател. Афинитет Перк ви дава 20% зголемување на оштетувањето на оружјето, ако вашето здравје е под 25%.

2 Паладин Дансе

Еден човек од Братството на челик и способен воин кој секогаш се гледа во неговиот оклоп, Паладин Дансе е на врвот на оваа листа меѓу најдобрите борци што можете да ги имате како ваш пријател. Тој може да издржи неверојатна количина на штета при повредување на дел од грбот. Делата на kindубезност, но и насилство ќе бидат толерирани од него затоа што тој е воен човек.

Тој ја користи ласерската пушка за да се заштити и може да биде регрутиран откако ќе се приклучите на Братството на челик. Афинитет Перк ви дава 20% оштетен удар кога се борите со духови, супер мутанти и синтетика.

1 Кири

Кога за прв пат се запознавте со Кури, таа не личеше на човек. Во неговата оригинална форма г-дин Ханди, тој не се користи многу во битка, но откако ќе го преместите во синтетичко тело, тој станува најсилниот пријател во играта со најсилниот базен на здравје и ги расипува резултатите.

Тој ги цени актите на kindубезност и дарежливост, а во форма на неговиот г-дин Ханди ќе ја користи огнената стихија на своите непријатели. Афинитет Перк Борба против Медицински ви дава 100 КС на секои 24 часа ако паднете под 10% од вашиот HP.