Потпирање на цените на JioFiber започнуваат од 700 до 100Mbps: Споредба со Airtel, Tata Sky, ACT Fibernet

Harga Reliance JioFiber mulai dari Rs 700 untuk 100Mbps: Perbandingan dengan Airtel, Tata Sky, ACT Fibernet
Стартување на доверба на JioFiber на 5 септември: Погледнете што треба да понудат Airtel, Tata Sky и ACT Fibernet по оваа цена или кои се нивните најприфатливи планови во градовите како Делхи, Мумбаи, Бенгалуру.

Reliance Jio наскоро ќе ги лансира услугите за широкопојасен интернет JioFiber почнувајќи од 5 септември, кога компанијата ќе ги открие и цените на пакетите. Но, она што сега го знаеме е дека најевтините планови на Reliance Jio ќе започнат од 700 рубли месечно со минимална брзина од 100Mbps. Максималната брзина што ја нуди JioFiber е 1 GBps на одредени пакувања.

Ајде да видиме кои конкуренти како Airtel, Tata Sky и ACT Fibernet треба да понудат по оваа цена или кои се нивните најприфатливи планови во градовите како Делхи, Мумбаи, Бенгалуру.

Плановите на JioFiber Reliance започнуваат од 700 рубли на 100Mbps

Со Reliance JioFiber, најприфатливиот месечен пакет е 700 Rs и минимална брзина од 100 Mbps. Цената на пакетот ќе се искачи на 10,000 РС, а максималната понудена брзина е 1Gbps. Од сега, регистрацијата за ioоо ГигаФибер е отворена на веб-страницата на компанијата, иако комерцијалното лансирање ќе започне само од 5 септември.

Reliance Jio има понуда за добредојде на понуда, каде што ќе обезбеди HD LED или 4K ТВ и 4K сет-топ кутии бесплатно со нивната врска JioFiber со оние кои избираат годишен пакет или „Jio Package Forever“.

Пакетите за широкопојасен интернет Тата Скај започнуваат од 999 РС со 25Mbps

Пакетите за широкопојасен интернет Тата Скај започнуваат од 590 РС месечно во некои кругови, додека 999 РС во други кругови. Пакетот Rs 999 е претежно за големите градови како Делхи, Мумбаи, Бенгалуру и нуди неограничено преземања и преземања со максимална брзина од 25 Mbps. Повеќе придобивки вклучуваат бесплатен рутер, пренасочување на податоци и безбедно складирање.

На 590 Rs, Tata Sky широкопојасниот интернет може да користи 16 Mbps заедно со бесплатна рутер и услуга за превртување на податоци. Пакетот Rs 700 Tata Sky нуди податоци со брзина од 25 Mbps. За оние кои сакаат брзина од 100 Mbps, најприфатливиот пакет започнува со 1.300 рубли месечно.

Пакетите за широкопојасен интернет на Airtel V-Fiber започнуваат од 699 Rs на 40Mbps

Пакетите за широкопојасен интернет Airtel V-Fiber започнуваат со различни цени во различни кругови. На пример, во Делхи, основниот пакет е 899 РС со неограничени локални и СПБ повици и податоци за широкопојасен интернет од 150 GB до 40Mbps. Исти во круговите на Ноида, Фаридабад, Гургаон и Газибабад.

Во Мумбаи, плановите започнуваат од 699 РС, нудејќи 40 GB податоци до брзина од 40Mbps и неограничени повици. За Бенгалуру, 799 РС месечно и придобивките вклучуваат 50 GB на податоци до 40Mbps и неограничени повици. Во кругот на Хајдерабад, најприфатливиот пакет е 700 РС, кој нуди брзина до 40Mbps, 150 GB податоци во прилог на неограничени локални и STD повици. Постојат и дополнителни придобивки од бонус податоците и се префрлаат и податоците.

Пакетите ACT Fibernet широкопојасен интернет започнуваат од 749 Rs на 100Mbps

Во hiу Делхи, АКТ има сребрен промо пакет за 749 РС месечно, кој нуди 500 GB податоци на 100Mbps. Во Ахмедабад, истиот пакет се нарекува ACT Advantage за 749 Rs и ги комбинира истите придобивки. Во Бенгалуру, основниот пакет е поскап со 1159 рути месечно и нуди 400 GB податоци. Брзината ќе биде 100Mbps. Планот започнува од 1050 РС во Хајдерабад. Овој пакет на податоци од 750 GB со брзина од 100Mbps. Најприфатливите пакети се разликуваат со кругови.