Потписите од Apple TV + ви овозможуваат да преземате филмови и серии

Епл ТВ +

Веќе ја коментиравме можната цена од 9,99 долари за Apple TV +, услуга за видео стриминг од Apple. Денес (21) се откриени други детали и тие зборуваат за преземање на содржина за да се види офлајн, со ограничувања за тоа што може да се направи со она што е преземено.

Епл ТВ +

Информациите беа собрани од кодови содржани во macOS Каталина, сè уште во верзијата на јавниот тест. Веб-страница MacRumors најдете информации што наведуваат дека Apple TV + ќе биде сличен на она што веќе постои во многу услуги за видео стримирање кога станува збор за присутна содржина.

Она што е откриено е дека компанијата Купертино ќе овозможи преземање на филмови, серии и други типови видеа што ќе бидат на платформата, со ограничување на бројот на пати колку што може да се преземат одредени епизоди, или максималниот број на преземања што може да се преземат. Ова може да се направи за одреден временски период.

Покрај тоа, ограничувањата за предупредување за бројот на истовремени струи може да се појават доколку корисникот гледа содржина на повеќе од еден уред истовремено, што е исто така слично на она што го прават конкурентите како Netflix и Amazon Video Main

Кодот не открива кои граници можат да бидат различни за секој вид потпис што се извршува. На пример, на Netflix, претплатата со видео од 1080p овозможува два струја одеднаш и преземања до два гаџети, удвојувајќи го бројот на претплатници на 4K филмови и серии.

Гласините упатуваат на објавување на Apple TV + за ноември годинава, истиот месец што требаше да биде и лансирање на голем конкурент: Дизни +.

Со информации: MacRumors.