Почеток пред продажбата на Samsung Galaxy Fold, Поставете датум за стартување за 6 септември: Извештај

Samsung Galaxy Fold Pre-Sale Begins, Launch Date Set for September 6: Report

Samsung Galaxy Fold сега е, наводно, подготвено за VIP нарачки во Јужна Кореја. Пред-продажбата на ВИП се известува дека се состои од само 165 единици на Галакси Фолд кои се подготвени да бидат оспорени на пазарот. Достапно е во повеќе од 11 продавници Samsung Digital Plaza само за корисниците на ВИП да изберат комбинација на бои и да ја испробаат веднаш. Овој клиент пред нарачка ќе добие бесплатен случај со Монтбланк со него. Новиот извештај исто така наведува дека Галакси Фолд ќе започне со испорака од 11 септември наваму.

ETNews пренесува дека клиентите со ВИП мора да ја платат целосната цена на телефонот. Пред-продажната цена на Samsung Galaxy Fold е 2.398.999 KRW (приближно 1,43,000 рубли), а испораката ќе започне од 11 септември. Во извештајот се вели дека пред-продажбата е достапна само во 11 продавници низ целата земја, вклучувајќи ги седиштето на Samsung Digital Plaza Gangnam, Блискиот исток, Даечи, седиштето на Хонгда и Гангсео. Во извештајот се наведува и дека 10 единици на Galaxy Fold се претходно нарачани преку најмалку една продавница на Samsung Digital Plaza.

Оваа ВИП претпродажба ќе им овозможи на клиентите да го прилагодат Галак Фолд и да им дозволат да одлучат за бојата на шарките, иницијалите и другите измени за детали за дизајнот. Во извештајот се наведува и дека официјалниот Samsung Galaxy Fold ќе се одржи на 6 септември во Јужна Кореја, а редовните пред-нарачки ќе започнат на 16 септември.

Понатаму, во извештајот се вели дека почетниот волумен на секој оператор се очекува да биде само стотици. Всушност, ако снабдувањето е во целосна размер, домашната понуда не се очекува да надмине 10.000 единици. Освен деталите за лансирањето на домашниот пазар, во извештајот се вели дека Galaxy Fold ќе се појави и на IFA 2019 во Берлин, исто така.