Практика: Новиот Galaxy Fold се чувствува поцврст, посилен и исто толку иновативен

Samsung Galaxy Fold  akhirnya akan mulai dijual di A.S. pada 27 September 1

Дека Galaxy Fold го нема назад продадена за четири месеци по првиот обид на Samsung, со иста цена и маркетинг порака иако добро рекламираните хардверски проблеми предизвикаа неуспех на почетниот уред. Компанијата лабаво направи измени во овој ажуриран модел во јули, но денес ја имам првата шанса да видам, и што е најважно од се, чувствувам како изгледа новиот мобилен телефон после неколку месеци користење на оригиналот беше откажан.

Читајќи го објаснувањето на Самсунг за тоа што е направено со Фолд, не очекував дека ќе има вистинска промена во начинот на кој се чувствува пати. Но, потребни се само неколку минути за да се користи свежата папка за да се каже дека поправката на хардверот е многу важна; и комбинацијата на измени го прави Фолд овој пат да се чувствува подготвен да го продаде.

Збунувачки е што шарките заостануваат така изложена на првата верзија – ова има многу повеќе смисла.

Промените во хардверот јасно се фокусираат на дисплејот и шарките. Двата краја на шарката сега се скоро целосно затворени, со отвори само доволно големи за да се олесни движењето на соседните делови кога деловите се движат. Постојат капачиња кои се чувствуваат големи на двата краја на шарките нагоре против внатрешниот екран, а големите капаци на шарките што се видливи околу повеќето шарки се затегнати толеранција.

Најголемата визуелна промена е во горниот заштитен слој на екранот, кој сега ја проширува целата ширина на телефонот и е зафатен под подигната рамка за целиот екран. Фактот дека ова не е оригинален дизајн навистина ме збунува, без разлика дали Samsung некогаш очекувал некој да го избрише намерно или не. Не се покренаа никакви побарувања за поправки на самата пластична подлога, но поздравија голем слон во собата отстрани тој слој е јасно приоритет.

Кога ќе отворите папка, држете го отворено со сигурна цврстина на шарките и на екранот.

Најочигледна промена физички е начинот на кој папката е отворена и постојан Отворено Samsung соопшти дека е поставен дополнителен метален слој под механизмот за прикажување и е поврзан со шарката за надминување на големата количина на флексибилност што беше многу забележлива во првата верзија. Сега, кога ќе се повлечете Преклопете, тоа е таму многу задоволувачки кликне и екранот се појавува цврсто на своето место – и тоа е Всушност рамно овој пат. Претходно, имаше збунувачка количина габа на шарките кога Fold беше отворен, оставајќи го екранот малку помалку рамен и да доведе до мало тресење на екранот што беше многу видливо кога се користи особено во режимот на портрет.

Погледнете, дефинитивно сè уште можете да ги видите бранителите на екранот. Сè уште е видливо кога гледате апликации на цел екран и особено со посветла содржина прикажана. Па дури и во неколку единици достапни на мојот состанок на трговското шоу IFA во Берлин, можам да видам варијации во тоа како се користеле наборите. Кога станува збор за флексибилниот изглед на пластика што е преклопен на половина, ќе мора да има мала варијација и да се менува со тек на време.

Вака најпрво треба да се испрати папка.

Но, зголемувањето на целокупната шарка и начинот на кој телефонот останува тврд и рамно кога ќе се отвори екранот, ме прави оптимист дека преклопот нема да се користи. како лошо или имаат како многу недоследности со текот на времето. Авторски папка никогаш не изгледа Да направиш за да го задржите екранот затегнат, и секако нова верзија секој пат кога ќе го отворите.

Ако не сте ја виделе или користеле оригиналната верзија на Fold, не би помислиле дека промената во овој дизајн е на место – всушност, сега е видлива Многу повеќе како целосен производ отколку некој вид инженерски прототип. Фактот дека Фолд е испратен со релативно отворен механизам на шарки, шарка што не го заклучува екранот кога е отворена, а со капакот на екранот што може лесно да се отстрани е искрено збунувачки – сега, сето ова е надминено, и вака треба прво да се испрати папка време

Јас сум многу среќен што се чини дека Samsung ги реши проблемите со FoldView и шарките, барем кога работи во границите на овој конкретен фактор на форма. Со посилни шарки, подобра заштита за да се држат остатоци од внатрешните, подобри облоги на екранот и општите подобрувања во сигурноста, ние ќе Всушност може да ја оцени папката за неговата корисност како уред без проблеми со облак над глава.

Барем можеме надеж тоа е проблемот – сè уште има многу причини да бидеме скептични за Должната сигурност со преклопување, а ние ќе можеме да откриеме дали оваа фикс навистина функционира откако ќе донесат илјадници телефони во рацете на луѓето и ќе им дозволиме да го користат во реалниот свет со месеци.

Можеме да добиеме провизија за набавки користејќи ја нашата врска. Учете повторно.