Прв диплома за еСпорт во Велика Британија Дипломирал на диплома за закони

Sarjana eSports Pertama di Inggris Lulus Sarjana Hukum

Пред некое време можеби сте виделе да пишуваме за тоа како британскиот универзитет, Рохамтон, им понуди стипендии на eSports на нови студенти. Па, Roehampton стигна до TechNuovo да ни каже дека нивниот прв диплома за eSports дипломирал на правни студии на врвот на својата класа.

Прашањето на студентот се вика iaулија Квиерз, а таа утре ќе дипломира на Универзитетот во Рохемптон со правна диплома, па дури и е препознаена како дипломиран за најдобра изведба во нејзините студии. Свиерз, кој моментно има 21 година, ќе ги продолжи своите студии на правни практики на LLM во септември во подготовките за станување правник.

Играта на избор? Лига на легендите, каде игра како џунглер кој диктира тимски стратегии и помага при користење на специјални таленти. Тој во моментов го достигнува рангот на Дијамант, ставајќи го на првите 1,5% од играчите во регионот на Западна Европа.

Iaулија го капитен тимот во официјалниот универзитет „Лига на легендите“ од универзитетот Рохемптон, а потоа двапати се натпреваруваше во Националната универзитетска еСпорт лига. Ова му заработило стипендија, која е прва од ваков вид во Велика Британија. Другите достигнувања вклучуваат награда на Правната награда на Универзитетот во Оксфорд и настап на првиот ВидКон во Лондон, каде што беше дел од индустрискиот панел на кој се разговараше за придобивките на еСпорт.

Iaулија рече: „Среќна сум за следната фаза на моето студирање по вонредното искуство на Универзитетот во Рохамтон. Натпреварувањето на еСпорт додека студирате интензивни курсеви како што е закон е предизвик заради дополнителните воннаставни активности што ги преземам како доброволно и професионално искуство, но нема да променам ништо.

„Одам напред, главно сум фокусиран на мојата правна кариера, но тоа не значи дека го исклучувам патот на еСпорт. По завршувањето на мојот LPC, најверојатно ќе имам најмалку една година одмор, затоа што датумот кога ќе започне договорот за обука, кога сакам да бидам повеќе вклучен во еСпорт.

„Нешто што сметам дека е многу силно е застапеноста на жените во еСпорт. Во моментов нема жени во најдобрите тимови на eSports League of Legends иако 45% од луѓето кои играат игри се жени. Во моментов сум вклучена во иницијатива во работата да создадам тим кој е цело женски и среќен сум што видов каде води. “

Не знам за вас, но мислам дека ако мојот универзитет ми понуди стипендија за играње игри, знаев дека нема да завршам факултет. Па, капа до вас Julулија, тоа е неверојатно достигнување!