„Пребарај за мојот мобилен телефон“ за Samsung, што значат тие?

notificaciones-1300x650

Ако имате уред Самсунг Галакси Можеби сте добиле а мистериозно известување од „Пронајди го мојот мобилен телефон“ каде што „1 1“ е прикажано во вертикален формат. Ајде погледнете Што значи тоа и зошто се случи тоа

Известувањето дојде од апликацијата „Најдете го мојот мобилен телефон“ и можеби ќе помислиме дека нашата приватност е во опасност, но не така. Известувањето е фер Тест помеѓу серверот Samsung и нашиот уред. Самсунг увери дека приватноста на корисниците е зачувана безбедна и покрај фактот дека станува збор за известување од „Најдете го мојот мобилен телефон“.

Слика - Известување

Ова е известување испратено до многу терминали на Samsung низ целиот свет, иако самата компанија тоа го објасни не се случи инцидент и во нашата приватност и во нашиот терминал.

Известувањата започнаа да се појавуваат во 9 часот наутро по шпанско време и треба повеќе или помалку да скокне во зависност од моделот што го имаме, па затоа разбираме дека оваа проверка е направена во многу модели.

Мистериозни известувања испратија голем број на корисници ширум светот затоа што има неколку сметки од Твитер Samsung се шири низ целиот свет кои треба да понудат објаснување.

Слика - Известување

Сега можеме да се смириме Самсунг разјасни сè што се случи да се знае дека нашата приватност и нашите мобилни телефони се чуваат безбедно во секое време е причина за мистериозното известување што покажува две 1s во вертикална форма.

Овие необични факти можат да нè натераат да го рефлектираме бројот на услуги што ги користиме и постојаните информации што ги имаме на дофат на раката.

Дали го пропуштивте известувањето на вашиот мобилен телефон Samsung? Дали го знаете значењето на мистериозното известување?