Прегледи: Шифтер за шифри

Шифтер за шифри

Иркс лак систем

Има моменти внатре Шифтер за шифри каде од еден од ликовите се бара да игра преку игра во игра за да го тестира против грешки и тешкотии. Тој најпрво се согласи, но кога сцената скокна назад кон него малку подоцна, тој имаше доволно, му беше здодевно од искуството и само сакаше да се пресели во други работи.

Тоа е за моето искуство Шифтер за шифри.

Шифтер за шифри (Префрлување (прегледано), компјутер, PlayStation 4, Xbox One)
Развивач: Работи на системот за лак
Издавач: Работи на системот на лак
Објавено: 29 јануари 2020 година
MSRP: 14,99 $

Идеја зад себе Шифтер за шифри звучи навистина уредно на хартија. Стела, програмер за Awesome Rainbow Corp, создаде програма позната како Code Shifter, која е дизајнирана да помогне во елиминирање на грешки и вируси кои се наоѓаат во софтверот за игри. Code Shifter се претставува како витка аватар по име Сера чии играчи мора да водат низ неколку нивоа во обид да ги уништат сите грешки во месеците што водат до објавување на Colorful Fighters, играта во игра што ја развива АРЦ. На секое ниво, Сера ќе наиде на популарни и нејасни карактери на Arc System Works кои може да ги менува, секој во кој има свои уникатни напади, способности и музика со теми за чиптун. Постојат уште повеќе карактери што можат да соберат како асистенции што можат да ги оштетат непријателите или да ја лекуваат Сера во зависност од тоа кои се.

Повторно, тоа е добра идеја на хартија. За жал, Шифтер за шифри преземете ја оваа идеја и не правете ништо со тоа.

Распоредот на сцената на платформата е надвор од темелите на жанрот. Поради повторливиот дизајн и позадината, повеќето нивоа имаат тенденција да се мешаат едни во други. Неколку фази подоцна се обидоа да се пробијат од нормата прифаќајќи ја централната ароганција на оваа прислушна игра, но ништо не го надмина она што го видов во десетина различни титули. Уште полошо, движењата на ликот се вкочанети, а битката е предизвикана од лошо извршување на копчињата и откривање на хит. Постојат моменти кога се наоѓам себеси опкружена со непријатели на кои им требаат вистински скокови и движења, нешто Шифтер за шифри не обезбедува

Вклучувањето на карактерот Arc System Works главно се сведува на напојувања. Постојат знаци на сила, огнени карактери, мраз карактери, електрични карактери и многу повеќе; секој се користи за да помине одредени пречки на сцена. Секој од овие ликови е генерално посилен од Сера, што ги прави императив кога се занимаваат со посилни или подобро одбрани непријатели. Во најголем дел, јас бев во можност да се прилагодувам на секоја од овие ексцентрици на овие карактери, иако некои се покажаа како товар наместо помош за моите авантури.

Серата може да се зголеми. За секој рејтинг „S“ што го добивате, отклучувате нови напојувања што можете да ги користите. Исто така, постојат напојувања кои можат да се најдат во фазата на платформа. Ова се наоѓа во различни делови од приказната кога ја шетате канцеларијата на Awesome Rainbow Corp. Движењето на карактерот тука е вознемирувачко и нема карактери расфрлани низ целата соба за кои вреди да се разговара. Навистина, единствената причина да се сопнеме во канцеларијата е пристап до Colorful Fighters, целосно играчки борец со кросовер од четири играчи.

Шифтер за шифри

Борбените во боја се достапни уште од самиот почеток со четири отклучени карактери. За да го извлечат најдоброто од тоа, играчите мора да истражуваат преку режимот EX на приказната. Секоја функција грст борци кои мора да бидат поразени за да бидат додадени на списокот. Ова не е многу предизвици, но не треба многу време да се види дека Шарени борци имаат проблеми со рамнотежата. Додека ја ценам брзината со која работи овој режим, не е многу пријатно да се игра со крути контроли и движења.

Можете да играте Борбеници во боја со најмногу три лица или да борите ботови. Мултиплеер со две плеери е исто така достапен во кампањи откако ќе достигнете одреден дел од приказната. Нивото мора да се плати со разни потешкотии за надминување што дава зголемување на Сера ако го достигнете рангот „С“. Ова не е лоша мотивација да го продолжам животот на играта, но јас имам мала желба да ги преиспитам нивоата што го нема овој список повеќе.

Ако намалувањето на емотиконите е видео игра, тоа ќе биде Шифтер за шифри. Тоа беше само топло искуство од горе надолу, што не направи ништо за да ме натерам да го мразам, но сигурно не направи ништо за да добијам препорака.

(Овој преглед се заснова на малопродажба на игри обезбедени од издавачот.)

Прегледи: Шифтер за шифри 1

Ти си надвор. Внесете | Листа

Шифтер за шифри Прегледано од Cеј Ендрисен

5

МЕДИОКРЕ

Вежба во апатија, не цврста или течна. Не е премногу лошо, но не е премногу добро. Само малку „ме“, навистина.
Како печатиме: Водич за преглед на деструктии