Преглед за пешаците – секогаш добар знак

The Pedestrian Review - Always A Good Sign

Пешачки може да биде многу лесна игра за прегледување. Ако единственото нешто што е единствено за тоа е естетиката, би можел да кажам, “Пешачки: секако!” И потоа кренете ги нозете и почекајте да пристигне мојот Пулицер. Наместо тоа, тој започна да воведува разновидна механика што ја искористи таа уникатна естетика и потоа воведе повеќе механика што комуницираше со постојните на интелигентен начин, кулминирајќи во неочекувана финална акција која ја претвори целата премиса во нејзината глава. Тоа навистина заврши како премногу амбициозно за свое добро, завршувајќи ја кампањата со разочарување и неискористен потенцијал, но повеќето од содржините беа забавна игра загатки со пријатна позадина, па сепак беше лесна препорака.

Ајде прво да бидеме јасни: игра во „Пешачки“ се одвива во знак на медиуми. Беше убав уметнички избор; постојано менување на стил обезбедува поголема визуелна разновидност отколку што бараат механиката, а деталната позадина создава чувство на удобност да го издвои светот и неговото оптоварување за момент да се изгуби во соништата. Саундтракот помага и со тоа. Тука не е ниту најмала огорченост или меланхолија на аудио, дури и за време на последната рунда, каде би можеле да бидат повикани (иако е навистина тешко да се каже). Иронично, секоја акција што некој играч може да ја преземе во индивидуални знаци, излегува од загатката на платформерниот комплет за старт – соберете клучеви, активирајте прекинувачи, преместете блокови, директно ласери, итн. Наведнуваат е како да ги манипулирате самите знаци.

Преглед за пешаците - секогаш добар знак 1

Првично, ова вклучуваше уредување на знаци како што се буквални парчиња загатки за да формираат патека што може да се искористи меѓу нив. Овој дел ќе се чувствува малку едноставен и линеарен, бидејќи областа е ресетирана ако има скршена патека, но потоа, се користи за додавање дополнителни слоеви на општата електрична сложувалка. Во други периоди, ви се дава можност да заштитите специфични знаци на ова преуредување. Во овој момент, игра достигна удобно ниво на предизвик со механика кои не се повлечени или назад. И тогаш започнува последната рунда, која дефинитивно нема нови функции. Предизвикот се одржува како финале, но опсегот на игра што одеднаш ги проширува барањата да бидат истражени во длабочина.

Тешко е да се каже дали целата е подобра или полоша со вклучувањето на финалето, бидејќи тоа е веројатно најинтересниот дел од играта. Најмногу изненадувачки е тоа како тоа влијае на приказната за играта, а не само затоа што немаше приказни пред овој настап. Програмерите навистина можат да се извлечат со задржување на 2D авантури од анонимниот стикер без контекст, па затоа е неверојатно што се борат за нешто повеќе. За жал, „повеќе“ што тие произведуваат нема смисла и покренуваат прашања за аранжмани што немаат место во безгрижна околина.

Преглед за пешаците - секогаш добар знак 2

Оставајќи го настрана раскажувањето, Пешачки ќе направи солиден вовед во платформерот загатки за непознатото и забавно пренасочување за ветераните ветерани. Тешко е да се најде вина со оригиналноста или функционалноста на загатката или шармот на презентацијата. Постојат дури и некои изненадувања достапни за играчи од сите типови, иако ако ме сакате, тие изненадувања може да бидат малку разочарувачки.

Овој преглед се заснова на верзијата со компјутер на играта. Копија е обезбедена од Skookum Arts.