Преглед на бунтовниците во полицијата: интересна приказна исполнета со стратешка игра

Rebel Cops е дериватна игра „Ова е полиција“ која беше објавена во 2016 година. Покрај spinoffs, оваа игра ја пресвртува и оригиналната заговор на играта. Наместо да бидете крал на криминалот, вие сега сте група полицајци кои реагираат овде за да го вратат вашиот град. Навистина ми се допаѓа приказната за оваа игра и тоа е една од движечките сили зад што ми се допаѓа исто како и јас. Очигледно тоа не е единствената причина.

Секоја приказна што ги вклучуваше лошите момци во Еске, веднаш ме врати на крајот на 90-тите и раните 2000-ти да раскажувам приказни. Оваа игра скоро предизвикува исто чувство. Виктор Зуев, шеф на бандата / негативец целосно го купи и го презеде градот Риптон. Кога велам стекнување, мислам буквално. Самата полиција, позната и како нивните шефови, е исто така вклучена во оваа корумпирана хиерархија на купување.

Вие, од друга страна, вие сте единица за одговор. Една во форма на мала група на антикорупциска полиција која сака да го врати градот, еден дел истовремено. Проблемот е што Зуев не само што го враќа кај вас. Очигледно, многу од аквизициите од првичните непријателски аквизиции ќе се намалат.

Сега оваа игра работи како игра на стратешко играње од горе надолу. Ова значи дека повеќето битки и акции се исто така врзани како што замислувате. Покрај тоа, оваа игра е исто така многу фокусирана тајно. Запомнете дека дури и ако сте бунтовник, сепак сте полицаец. Ова значи дека не можете да користите огнено оружје и да ги разнесете сите. Или, можете, но тоа не ви одговара добро.

Преглед на полициските бунтовници: Интересни приказни опремени со стратешка игра 2

Тоа е една од главните компоненти на полициските бунтовници, долгорочна стратегија. Оваа игра навистина ве тера да размислите и да размислите за секоја акција пред да ја направите. Секоја мала првична одлука може подоцна да го гризе задникот. Проблемот што го чувам, нешто што го наоѓам проблем во многу игри, е управување со ресурси. Не сфатив колку оружје и алатки ми требаа, за да ги набавам да продадам потрошен материјал. Јас можам да бидам непотребен акумулатор во видео игри и овој дефинитивно ќе ме казни за тоа.

Една работа што ја добивам од позитивната страна на оваа игра е како да се справам со заканите. Како што реков претходно, вие сте полицаец, а не чувар. Ова значи дека не можете да убивате гангстери, затоа што нема да добиете таква поддршка. Со убивање на еден од нив, ќе му дадете наследство на мачеништво и ќе се насликате како злобна личност, дури и ако вашите постапки се за поголемо добро.
.
Преглед на полициските бунтовници: Интересни приказни опремени со стратешка игра 3

Затоа полициските бунтовници нудат неколку опции за неутрализирање на несмртоносните непријатели. Како кивање со Батон КО или држејќи го на пиштол за да се присили на сила. Верувај ми, ако сакате приказната да продолжи на начин што е добар за вас, потенцирајте ја скришум колку што е можно повеќе. Можеби ќе трае подолго, но резултатите се позадоволувачки. Покрај тоа, не ми требаа повеќето оружја што не ги добив.

Игра е во основа како XCOM, но со полицијата. Ова е изомерна игра заснована на кривина. Обично не ми се допаѓа овој жанр бидејќи понекогаш играта е бавна. Сепак, Бунтовниците полицајци навистина прават многу добра работа за да се вклучат играчи. Ова главно се прави за големи влогови.

Луѓето умираат во оваа игра како што прават во реалниот живот. Инјекциите во телото можат да ги направат вашите сојузници да не бидат во можност и да им треба лекарска помош. Добивањето помош за нив обично е искуство само по себе. Исто така, нема количина газа и завои кои ќе спасат секој од директен глас. Истото важи и за непријателите, но се сеќавате ли на полицијата?

Преглед на полициските бунтовници: Интересни приказни опремени со стратешка игра 4

Може да донесете до шест полицајци по мисија и да се префрлате помеѓу полициските служби и вашите осомничени лица. Мисиите честопати поставуваат цели со тоа како да ја фатат оваа личност или да не бидат откриени. Честопати, добивате морално сиви мисии кои им овозможуваат на играчите да донесуваат одлуки за тоа како да продолжат.

Како што споменав претходно, вашата полиција може да биде отпуштена веднаш, ако не сте внимателни. Оваа игра го нагласува скришумот како најбезбедна опција и, освен ако не се спакувате како Терминатор, таа останува во сенките. Работите како оклоп за тело може да ви дадат можеби една или две дополнителни точки, но не повеќе од тоа.

Секој полицаец има развојно дрво со вештини и статистика што може да се подобри. Очигледно, ако биле застрелани, тој го изгубил целиот напредок и морал да испрати писмо со извинување до неговата важна вдовица. Затоа, навистина сакам да се обложам на оваа игра. Јас изгубив само една стручна крофна во мојата игра и ништо друго.

Преглед на полициските бунтовници: Интересни приказни опремени со стратешка игра 5

Мапите во мисиите можат да се движат од затворени вселенски коридори до отворање на плоштади како мапи. Лично, ми се допаѓа поцврста природа на повеќе затворена карта, но сакам како отвореноста ве тера да бидете покреативни.

Ако имам проблем со бунтовничката полиција, тоа е многу мало. Поради ова, можеби другите форми на игра се подобро прилагодени за приказната. Како што реков претходно, иако Rebel Cops ја заврши својата работа, можеби е тешко да се фати брза акција во формула заснована на ред. Во исто време. Јас разбирам дека за оваа игра да биде единствена, тие мора да го прифатат тој стил. Во спротивно, ќе се смета за SWAT клон.

Освен тоа, Rebel Cops е забавно и солидно искуство. Оној што ве тера да размислите пред да дејствувате. Дали ви требаат материјали што ги имате? Дали навистина сакате да го држите пленот што го лиже овој моб? Дали навистина сакате да ја испратите вашата полициска starвезда на чекор по живот? Прашања beе се прашувате дали сте решиле да ја играат играта.