Преглед на Санторини – „Амбасадор на дигитални одбори?“

Ulasan Santorini - "Duta papan permainan digital?" 1

Санторини го започна својот живот во 2004 година како апстрактна игра за градење кули. Секој играч има две парчиња и, пак, избираат еден за да преместат една просторија и да градат во соседната просторија. Можете да додадете нивоа на згради од која било висина, но само да се искачите на едно ниво кога ќе се движите. Победникот е првиот играч кој помести парче над тро-приказната зграда.

Како и повеќето апстракти, оваа едноставна формула крие многу длабочина. Четвртото ниво запира на движење или повисоки згради. Значи, релативно е лесно да се преживее кога противникот скоро ќе победи. Победата бара игра на жестоки мачки и глувци обидувајќи се да ги прободе непријателските парчиња со високи згради, оставајќи ви слобода да направите чекор напред. Се разбира, тие се обидуваат да ви го сторат истото.

За разлика од повеќето апстракти, Санторини е многу динамичен и интересен, вистинска афера. Исто така, има одредена моќност на променливиот плеер за додавање во мешавината. Така, парче од еден играч може да премести два пред зграда, на пример. Додека другите можат да победат ако се спуштат на две нивоа. Таа ги претставува играчите кои ја презедоа улогата на античките грчки богови.

Но, играта, со своите обични дрвени блокови, не личи многу. Значи, како и повеќето апстракти, тоа е игнорирано. Тоа е сè додека Роксли не добие лиценца и создава ново издание со слатка пластична кула и светло сина купола за да ја покрие. Тие исто така додадоа многу нови сили на Бога, претставени со смешна цртана уметност.

Прегледи на Санторини -

Дионизис

Одеднаш, сите сакаат да играат Санторини. Не само оние гејмери ​​кои се длабоки, богати, туку и гејмери, туку и едноставни и привлечни и доволно згодни за да бидат семејна игра. Експанзијата, Златен пердув, доаѓа со поголема моќност на играчот и забавни варијанти.

Сега можете да го набавите целиот пакет во еден уреден пакет на вашиот мобилен телефон. И навистина многу уредно. Изгледа добро како оригиналот, таблата е украсена со вртежни облаци и подвижни бродови. Можете да го ротирате и ротирате аголот за да бидете сигурни дека нема проблеми со гледање и избирање на вашата работа. Но, вреди да се направи и да се восхитувам на светла бела кожа и богата сина боја на растечката кула.

И мора да се врти и да се врти како кулата се издигнува над вашите парчиња. Санторини наградува игри кои се добро сметани и агресивни. Нема случајност освен ако не ја изберете моќта на случаен Бог, иако некои парови се поправични од другите. Играњето бара внимателна рамнотежа, гледање да се брани од потенцијалната закана за победа додека ја унапредува својата борба кога ќе ја добиеш можноста. Но, за сè што наликува на прашлив и сув апстрактен класик како шах, играта е брза и зависност.

Прегледи на Санторини -

Харон

Брзината на играта е веројатно зошто Санторини зеде кратенка во одделот за онлајн. Тоа е стандард за адаптација на современи игри во табла да се игра асинхроно, каде што можете да започнете натпревари преку Интернет кои траат со денови или недели.

Но, додека можете да играте овде, тоа е само реално време. И покрај тоа што не е лошо затоа што натпреварот е краток, сепак се чувствува како збунет пропуст. И има неповолен ефект на удар. Бидејќи не можете да ја поставите играта и да дозволите да го почека вашиот противник, можеби е тешко да најдете натпревар кога сакате да играте.

За среќа, постои единствена кампања за играчи за компензација. Ова не е најмислениот амбиент, ве гледајќи како се борите против серија богови и ги зголемувате тешкотиите во ВИ. Но, тоа е многу позабавно од отворените игри за пасијанс. Постои гранка каде што можете да ги заобиколите непријателите што не ви се допаѓаат или не можете да ги победите и задоволство е да видите дека вашиот напредок се подобрува.

Прегледи на Санторини -

Зевс

Еднократен соло натпревар е исто така опција, а најтешкото ниво на ВИ е навистина многу тешко. Исто така има и пас и игра, за да уживате во пријателите. Разновидноста на Божјата моќ е импресивна, со оглед на едноставната рамка на играта. На пример, Хефест може да изгради дополнителни блокови над првиот. Деметар, во меѓувреме, може да изгради дополнителни блокови на различни простори. Но, обајцата се чувствуваат многу различни во играњето. Значи, има доволно содржини за да ве забавува со многу игри.

Ако сакате, можете да отклучите повеќе од Божјата моќ преку набавки за апликации. Но, тоа е потребно само за големите фанови. И навистина, со амброзивно чудо за комбинирање на пристапност и длабочина, Санторини е за секого, не само играчи на табли. Пробајте го и можеби ќе најдете да станете голем обожавател побрзо отколку што мислите.