Преглед на случај на ткаенини на Google Pixel 3a: Надграден од верзијата Pixel 3

Ulasan Google Pixel 3a Fabric Case: Ditingkatkan dari versi Pixel 3

Иако не е вклучен во Pixel 3a XL, нашата единица за преглед доаѓа со Pixel 3a Fabric Case. И покрај тоа што станува збор за мобилен телефон од средна класа, сè уште има придобивки од случајот со мобилен телефон да ја заштити вашата инвестиција и да трае подолго. Иако навистина ми се допаѓа случајот со ткаенини Pixel 3 од Google, има еден впечатлив проблем: на рабовите нема доволно усни кога телефонот е свртен надолу, што предизвикува лесно да се лизне на рамна површина. Да не спомнувам, недостасува заштита за екранот.

На таа забелешка, нашиот преглед на случајот со ткаенини Pixel 3a се осврнува на овој телефонски случај од Google за опсегот Pixel 3a на средно ниво. Прочитајте за да видите што мислиме!

Дизајнот

Слично како во случајот со ткаенини Pixel 3, случајот со ткаенини Pixel 3a има одлична плетена ткаенина надворешна обвивка. Не само што изгледа фантастично, туку е и удобно да се носи и да трае цел ден.

Задните сечи се одликуваат за скенер на фотоапаратот и отпечатоци и се добро поставени и доволно за да не се мешаат во перформансите на обете страни. Иконата на Google G е отпечатена во материјал како што е сива гума близу долниот дел.

Работ на случајот е заоблен за да одговара на телефонот. Рокерот за волумен е затворен со мала испакнатост од десната страна на случајот. Копчето за напојување, од друга страна, е вистинско светло жолто пластично парче. Да бидам искрен, се надевам дека ќе биде иста боја на ткаенина како и остатокот од уредот, или барем сива, да ги покрие светлите портокалови копчиња на мобилниот телефон. Наместо тоа, таа едноставно заменува една светла, впечатлива боја со друга.

Google Pixel 3a XL со кутија за ткаенини.

Горниот и долниот дел не го покриваат целиот горен и долен раб на телефонот како кутија за ткаенини Pixel 3. Наместо тоа, аглите се доволно затворени за да го држат телефонот безбедно да се вклопи и да го остават горе и долу отворено.

Конечно, внатрешноста на случајот има кадифено мазен слој, така што не го гребе задниот дел од вашиот мобилен телефон додека случајот се користи.

Додека нашата единица за преглед има боја Seascape (сина), таа е достапна и во магла (сива) и јаглерод (црна).

Заштита

Случајот со ткаенини Pixel 3a е цврст и дефинитивно се чувствува доволно здрав за да го заштити вашиот Pixel 3a / 3a XL од секојдневна употреба, вклучувајќи повремени кратки судири. Јас нема да го испуштам мојот мобилен телефон од висина, случајно или на друг начин со овој случај и очекувам да излезе непоразен, но дефинитивно ќе зависи од тоа како и на површината.

Што се однесува до рабовите, Pixel 3a ткаенината кутија има убава усна на неа што го крева екранот малку над онаква рамна површина што ја користите за да го поставите телефонот во случајот. Како моја единствена вистинска жалба за случајот со ткаенини Pixel 3, среќен сум што гледам повеќе дозволи за случајот со ткаенини Pixel 3a.

Севкупно, овој случај обезбедува доволно заштита за стандардна употреба на паметни телефони, додека нуди добар стил.

Цена / вредност

Случајот со ткаенини Pixel 3a има MSRP од 40 УСД. Иако може да добиете случај по поевтина цена, и обратно, цената е разумна цена со оглед на дизајнот, компатибилноста и заштитата што ја нуди случајот.

Завиткајте

Случајот со ткаенини Pixel 3a од Google обезбедува доволно заштита за стандардна употреба на паметни телефони, додека нуди добар стил.

* Ние испративме примероци од ткаенини на Google Pixel 3a, за целите на овој преглед. Во некои наши написи и особено во нашите прегледи, ќе најдете Амазон или други придружни врски. За водење на веб-страница, потребни се пари со тек на време. Секое купување што го правите преку оваа врска често генерира мал приход за нашата страница и / или автор.

Кутија за ткаенини на Google Pixel 3a

40 УСД

Беше успешна

  • Ткаенина случај што изгледа фантастично
  • Само така
  • Добра заштита на агол и страничен раб
  • Добри усни за заштита од изглед
  • Три различни опции во боја

Потребна е работа

  • Делумни сечи на горниот и долниот дел