Предавањето LG G9 покажува помалку позиција и задна камера

Render LG G9 menunjukkan lebih sedikit kedudukan dan kamera belakang

Новата година значи дека нов пат на смартфони е на пат, а денес ќе видиме една од претстојните мобилни телефони на LG.

Новиот рендери тврди дека го покажува LG G9. Постојат некои промени што можеме да ги видиме во овие рендери базирани на CAD ОнЛикс и CashKaro, вклучувајќи многу помал степен на горниот дел од екранот G9. Додека LG G8 ThinQ има изрез доволно голем за предната камера и сензорот, LG G9 има мал степен на капки вода и има доволно простор за селфи камера.

Зад е местото каде можеме да видиме други големи промени. LG G9 се чини дека има дури четири задни камери на задниот дел, што ќе биде двојно од бројот што се наоѓа на Г8.

На LG G9 нема гледано заден читач на отпечатоци, што покажува дека може да има сензор за отпечатоци од прстот на екранот, што ќе биде уште една промена од Г8. Денешниот извештај покажува дека екранот G9 може да измери помеѓу 6,7 и 6,9 инчи. Тоа би било голем скок од 6,1 инчниот екран пронајден на LG G8 ThinQ.

Едно нешто што не се смени од LG G8 во G9, а тоа е присуството на 3,5 милиметарски приклучок за слушалки. Една од главните карактеристики што LG ги понуди во неодамнешните предводници е Hi-Fi DAC за подобар аудио со жични слушалки, и се чини дека таа функција може да се врати на G9. Во свет каде многу други големи производители на паметни телефони го напуштаат 3,5 милиметарскиот приклучок, веројатно има многу луѓе кои се среќни што гледаат дека G9 преживува со него.

Ова рендерирање ги прикажува и USB-C-портата на дното на LG G9, копчињата за јачина на звук и моќност од левата страна и што може да биде копчето „Асистент Google“ од десната страна. Во денешниот извештај се тврди дека LG G9 може да измери 169,4 x 77,6 x 8,8 mm. За споредба, LG G8 мери 151,9 x 71,8 x 8,4 mm.

LG го најави G8 на MWC минатата година, така што можеме да видиме дека G9 добива официјални откривања во исто време оваа година. MWC 2020 ќе се одржи од 24-27 февруари.

LG G9 екран, камера