Преземање на возачот AMD Crimson 16.3 за Windows

AMD Crimson 16.6.1 преземање на возачот за Windows

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Преземање на возачот AMD Crimson 16.3 за Windows

AMD ги објави новите возачи на Crimson 16.3 за наслови на најновата генерација и официјално да го поддржи новиот оперативен систем Виндоуз 10. Како и Nvidia, според тоа, AMD објави и нови двигатели кои можат да ги оптимизираат перформансите за нови игри, решавајќи ги некои проблеми пријавени од корисниците.

Доколку сакате, можете да ги преземете новите пакети, компатибилни со Windows 7/8 / 8.1 32 и 64 bit од следниве врски:

Особено, со новите возачи на Crimson 16.3 се воведени следниве промени и се утврдени следниве грешки:

Радеон Софтвер Crimson Edition 16.3 Определување

Ажурирани профили на Crossfire достапни за

Поддршка заavkanî

Подобрувања во работењето и квалитетот заavkanî

 • Rise of the Tomb Raider(2)
  • До 16% на AMD Radeon ™ R9 Fury X серија наспроти AMD Radeon ™ Софтвер Crimson Edition 16.2.
 • Gears of War Ultimate Edition(3)
  • До 60% на AMD Radeon series R9 Fury X серија наспроти AMD Radeon ™ Софтвер Crimson Edition 16.2.1
  • До 44% на AMD Radeon series R9 380 серијата наспроти AMD Radeon ™ Софтвер Crimson Edition 16.2.1

avkanîВулкан ™ Поддршка(1): Вулкан ™ е наследник на ОпенГЛ и потомок на Мантилот на AMD. Vulkan ™ е моќен „низок над глава“ графичка API што им овозможува на развивачите на софтвер длабока контрола врз перформансите, ефикасноста и можностите на графичките процесор Radeon and и мулти-основните процесори. Повеќе информации за Vulkan ™ можете да најдете на https://www.khronos.org/vulkan/.
avkanî

Скалирање на приказ по игра: Нова функција воведена во поставките Radeon that што овозможува Скалирање на приказ по игра да се постави во табулаторот за игри Radeon ™ Settings под „Опции за профил“.

Мени за јазици: Нова функција воведена во поставките Radeon that што му овозможува на крајниот корисник да го избере својот префериран јазик од паѓачкото мени под табулаторот “Преференци -> јазик”.

Две приказ на очи: Две приказ Eyefinity сега е достапна опција под табот Eyefinity во поставките Radeon.

Индикатор за статус на AMD Crossfire:: Нова функција во поставките Radeon that што им овозможува на корисниците да менуваат индикатор за статус AMD Crossfire on на својот екран кога работат во режим AMD Crossfire.

Ажурирани социјални врски: Нови социјални врски сега се достапни за почетната страница на поставките Radeon and и исто така се ажурираат врз основа на географскиот регион.

Вклучете ја енергетската ефикасност: Нова функција воведена во табулаторот за игри Radeon ™ Settings за одбери серии AMD Radeon ™ 300 и AMD Radeon ™ Fury X достапна под „Глобални опции“. Ова му овозможува на корисникот да оневозможи некои оптимизации на енергетската ефикасност.

AMD XConnect ™ технологија: Овој драјвер обезбедува почетна поддршка за надворешни графички графички контроли конфигурирани со Radeon ™ R9 300 серија графичките процеси сега се поддржани преку Thunderbolt ™ 3 (USB-C) врски. AMD XConnect ™ технологијата дополнително обезбедува поддршка за игра и интегриран интерфејс за управување. Основниот систем мора да има поддршка за BIOS за надворешни графички процесор (на пр. Razer Blade Stealth).

Решени прашања

  • Основните часовници не можат да одржуваат одржлива брзина на часовникот што резултира во необичен перформанс или корупција на екранот (поправено со новата функција за енергетска ефикасност префрлена на исклучување)
  • Gears of War Ultimate Edition – Случајни замрзнувања може да се доживеат за време на игра
  • Пепел на репер на единечноста 2.0 сега поддржува DirectFlip
  • Треба да се доживеат текстури што трепкаат XCOM 2 на различни локации за игри
  • Rise of the Tomb Raider ™ – Играта може случајно да се сруши на лансирање ако е овозможено Tessellation

Познати Проблеми

  • Неколку наслови на игри може да не успеат да започнат или да се срушат ако е овозможено преклопување на Gaming Evolution. Привремен обид е да го оневозможите AMD Gaming Evolution “In Game Overlay”
  • Инсталирањето преку командната линија може да не работи за некои корисници. Ве молиме, користете го стандардниот инсталатор за GUI
  • League of Legends може да доживее графичка корупција на анимацијата со смртни ликови во режимот AMD Crossfire
  • Рифт може да доживее обесување кога играте со FRTC и со V-Sync. Како работа околу корисниците, се предлага да се оневозможи V-Sync
  • Растенија наспроти зомби: Garden Warfare 2 може да доживее некое треперење во режимот AMD Crossfire
  • Rise of the Tomb Raider може да доживее графичка корупција во некои кинематика
  • Дивизијата може да доживее треперење во режим AMD Crossfire
  • Корисниците на „Војна на вездите“ од борбените страни може да доживеат треперење во режимот AMD Crossfire on на екраните за битка и упатства за оптеретување
  • Корисниците на „Војна на Starвездите“ од Battlefront може да доживеат проблеми со ткивата на одредени површини на мисиите на Survival Hoth
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!