Преземете ги официјалните мелодии на Nokia 9 PureView

Download Nokia 9 PureView Ringtones

Извлечени директно од телефонот, преземете ги сите мелодии на Nokia 9 PureView за вашиот уред. Претходно успеавме да ја добиеме официјалната позадина на Nokia 9 PureView дури и пред да биде лансирана, но не можевме да го добиеме рингтонот. Значи, сега е достапно за преземање од тука. HMD Global лансираше еден од своите најиновативни телефони во февруари, Nokia 9 PureView. Стана првиот модерен телефон со Android со не повеќе и не помалку од пет камери на задниот дел. Вкупно има шест точки за предната камера. Покрај тоа, оваа камера е опремена со конфигурација каде секоја од нив исполнува специфични функции за да постигне извонреден краен резултат. Нешто сосем ново што ветува квалитетни резултати на многу разновиден начин да ги носите во вашиот џеб. Како нов мобилен телефон, има нови мелодии и звуци за известување што можете да ги преземете од предната страна.

Во Nokia 9 PureView сензорот има иста резолуција од 12 Mpixels и иста решетка од f / 1.8, со фокусна должина еквивалентна на 28 mm. Нема сензори со аголни или телефото функции како кај другите паметни телефони, но конфигурацијата на фотоапаратот е различна во секоја од нив. Сензорите се групираат во два сета. Триаголник поставен три сензори се одговорни за преземање монохроматски слики. Од друга страна, сензорот во средина и оној подолу е RGB и ја доловува бојата на фотографијата.

Секој тон на isвонење е спакуван во поштенска датотека што можете да ја преземете директно на вашиот компјутер, но е најпосакувана директно на вашиот паметен телефон. Форматот за овие мелодии е стандарден, така што вашиот паметен телефон нема да има проблем да ги препознае. Од целиот комплет, постојат неколку тонови што ќе работат добро на единствена порака / известување за звук, додека другите ќе работат најдобро во јамка или повторување како известувања за повик.

Има вкупно 32 гласови од андроид телефонот Nokia 9 PureView кој е поврзан заедно.

Нашиот единствен пакет што може да се симне пред, ги содржи сите официјални мелодии од Nokia 9 PureView. Покрај тоа, датотеките се прикачени во формат OGG што значи дека можат лесно да се препознаат од сите современи уреди со Android. Откако ќе го преземете, користете го вашиот паметен телефон Поставки апликација за примена на овие нови гласови.

Следното е брза врска за преземање за сите мелодии на Nokia 9 PureView, UI и звуци за известување:

Како да аплицирате Nokia 9 PureView Мелодија

Следниве се чекор по чекор процедури кои објаснуваат како корисниците можат да ја имплементираат преземената Nokia 9 PureView

Чекор 1 – преземете Nokia_9_PureView_Ringtones.zip. По можност, преземете ја оваа датотека директно на вашиот мобилен телефон каде што сакате да го примените новиот ринг-тон, доколку не мора да ја пренесете од вашиот компјутер.

Чекор 2 – Преземете и инсталирајте бесплатен РАР клиент кој ви овозможува да дезинфицирате датотеки. Откривме дека РАР е најдобрата апликација на Google Play Store за ова.

Чекор 3 – Прелистајте ги датотеките што сте ги преземале Чекор 1 од рамките на РАР апликацијата.

Преземете ги официјалните мелодии на Nokia 9 PureView 1

Чекор 4 – Изберете ја датотеката со проверка на полето за избор до него и потоа кликнување на горното десно средно копче што го има стрелка нагоре да се извлечат датотеки.

Чекор 5 – Сега, кликнете Истражува. Оттука, одете до root папката на вашиот уред – списокот со директориум со највисоко ниво, каде DCIM / камера папката се наоѓа – и пронајдете ја именуваната папка Мелодија. Ако не е таму, можете да го направите. Кога ќе завршите, вашите опции ќе изгледаат како на екранот подолу.

Преземете ги официјалните мелодии на Nokia 9 PureView 2

Чекор 6 – Притиснете ОК за да извлечете.

Чекор 7 – Затворете ја апликацијата и отворете го уредот Поставки.

Преземете ги официјалните рингтонови на Nokia 9 PureView 3

Чекор 8 – Оди до Звучи и од таму изберете Мелодија.

Преземете ги официјалните рингтонови на Nokia 9 PureView 4

Чекор 9 – Сега, треба да бидете во можност да ги видите сите нови мелодии кои се појавуваат. За да нанесете звук за известување, само вратете се на главниот Звучи Мени за поставки и изберете Звуци за известување.

Преземете ги официјалните рингтонови на Nokia 9 PureView 5

Тоа е се! Сега можете да ги примените сите нови мелодии на Nokia 9 PureView на вашиот паметен телефон. Оставете коментар подолу ако имате проблеми.