Преземете ја АПК пристаништето со камера на Google со работа со HDR + / ZSL …

Puerto de cámara de Google

Андроид паметните телефони традиционално не се многу добри за вашата апликација за камера. Но, сè се смени по лансирањето на Google Pixel, а подоцна и на Pixel 2. Сега, сите корисници на Android се обидуваат да одговараат на истото ниво на уредите Pixel во однос на квалитетот. Излегува дека многу магии на Pixel имаат врска со апликацијата за камера на Google. Програмерите на XDA напорно работат на пренесување на овој модул за камера за разни уреди.

Успешно пренесе украински развивач, Б-С-Г АПК на камера на Google со HDR + Поддршка за разни уреди Пријавено е дека работи на чипсетите смартфони Snapdragon 820, 821 и 835. Компатибилност со чипсет значи дека апликацијата ќе работи на повеќе уреди што доаѓаат со споменатиот процесор. Може да ја преземете АПК пристаништето за камера на Google од врските подолу и веднаш да ја инсталирате.

Порта за камера на Google

Делот за преземање го поделивме во две категории. Првиот е генералниот АПК, кој ќе работи на кој било уред базиран на чипсет. Друга е специфичната категорија на уредот, кој ќе работи само на некои паметни телефони.

Зошто порта за камера на Google?

Апликацијата Камера Google не работи правилно на сите уреди. Ако само преземете камера на Google од APKMirror или која било друга страница, таа може да се инсталира на вашиот телефон. Но, HDR + и Zero Shutter Lag (ZSL) може да не функционираат. Можеби нема да ги добиете сите карактеристики на Pixel Camera. Затоа, со апликацијата требаше да се направат дополнителни дополнителни промени. Оваа измена се нарекува пренесување на апликацијата „Камера Google“ од уредите со Пиксел. Ова не е официјална АПК од Play Store, туку модифицирана од B-S-G. Целиот кредит оди кај инвеститорот.

Поврзано: Официјални тапети, звуци, апликации и фонтови (порта) на Galaxy Note 9, преземете ги овде

Преземете ја пристаништето АПК на камера на Google со HDR + / ZSL (за сите уреди)

Апликацијата Порта за камера на Google може да ја преземете од следниот линк! Оваа апликација ќе работи на кој било уред, со HDR + и Zero Shutter Lag. Најновото име на датотека е Камера NX 7.4 која е заснована на Google Camera v5.2. Оваа верзија додава двојно допрете за да се префрлат камери и оптимизиран екран за поставки.

Порта за камера на Google Hub (за специфични уреди)

Овие се портови специфични за уредот, што значи дека ќе работи само на уредите споменати во табелата подолу. Благодарност до развивачите на XDA за пренесување на апликацијата Google Camera одделно. Списокот е обид за каталог на најстабилното и најфункционалното пристаниште.

Забелешка: Оваа листа може да не ја содржи најновата верзија на Камерата Google, но сите тие се тестираат на споменатите уреди. Избравме неколку постабилни и кориснички поддршка верзии, кои се пренесуваат на различни уреди од различни развивачи. За најновата верзија, можете да ја преземете Камера NX верзија 7.4 од врската погоре!

Кредит: Сите линкови се собрани од Форум за развивачи на XDA. Значи, целиот кредит им оди.

Асус

Телефон Порта за камера на Google
Asus ZenFone Max Pro M1 Arnova8G2 v8

Онепулс

HTC

ЛеЕко

Нокиа

LG

Samsung

Razer

Моторола

Ксиооми

Како да инсталирате порта за камера на Google АПК

  1. Прво, преземете ја апликацијата камера на Google од врските погоре.
  2. Сега поврзете го телефонот со компјутерот со USB кабел.
  3. Следно, треба да го овозможите режимот MTP / File Transfer на уредот со Android.
  4. Така пренесете ја преземената датотека АПК до складирање на вашиот телефон.
  5. Сега исклучете го телефонот.
  6. Значи, отворете ја апликацијата за управување со датотеки на вашиот телефон.
  7. Сега ви треба сурфаат до локацијата каде сте го пренеле АПК.
  8. Потоа допрете го „<Google-камера-име-датотека.apk> “Датотека.
  9. Сега мора да го следите упатства на екранот и инсталирај Апликација за камера на Google.

Како да се користи апликацијата Google камера?

Откако ќе заврши процесот на инсталација, отворете ја фиоката за апликации и стартувајте ја новата апликација за камера. Кога ќе ја стартувате апликацијата за прв пат, ќе видите упатства за да ги пронајдете потребните дозволи. Значи, ќе видите некои инфографики. Ова ќе ви помогне да се навикнете на апликацијата за камера на Google со HDR + / ZSL Мод.

Кои се вашите ставови?

Дали ја сакате апликацијата Google камера на вашиот телефон? Која апликација за камера работи најдобро? Кој телефон користите сега? Известете ни со коментирање подолу!