Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9

Веќе некое време, Xposed Framework е достапна на Magisk како Magisk Module уште од времето на Android Oreo. Но, имаше некои проблеми со оние модули како кршење на SafetyNet или багажнички јамки итн. Затоа, со оглед на загриженоста на луѓето за SafetyNet, модулите Xposed исчезнаа за најновите уреди со Android OS.

Сепак, со неофицијалниот Xposed модул на Солоху, Xposed сега може да се користи на најновите верзии на Android. Овој нов Xposed се нарекува EDXposed и се заснова на платформата Riru. Затоа, прво ќе ви треба модулот Riru Magisk за да ги извршите модулите EDXposed на Android Oreo или Android 9 Cake.

Ако ова е она што го барате, следната статија нуди едноставни и ефективни начини да го направите тоа. Значи, еве одиме –

Која е рамката Xposed?

Xposed Framework е начин за додавање стабилност и сигурност на уредот со Android и исто така додавање карактеристики што може да се добијат со искоренување или трепкање или измени. Не секој би сакал тешки и сложени задачи, како што е отклучување на подигнувачот на нивниот уред и трепкање на обичајно закрепнување.

Иако светкавите прилагодени ROM-и и MOD-ови ќе ви понудат голем број на функции што никогаш не биле виделе и исто така ќе го подобрат вашето корисничко искуство, но што ако сето тоа го добиете во форма на Xposed модули и со помалку напор и ризик?

Xposed Framework нуди различни Xposed модули кои ги обезбедуваат сите функционалности слични на ROM и прилагодените модификации на вашиот уред преку многу едноставна постапка за инсталација и конфигурирање. Ако сакате да дознаете повеќе за тоа, еве го упатството:

Преземете Xposed за Android Pie 9.0 (Magisk Module)

Инсталирајте Xposed Framework на Android 9 Cake

Чекор 1. За да започнете, одете напред и преземете ги сите датотеки како што е споменато во делот за преземање.

Чекор 2 Оди до Менаџер Магиск штом сте го инсталирале и потоа одете до вашето мени и Делот за модули.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 1

Чекор 3 Willе го најдете Икона “+” таму Кликнете на неа и одете до Zip-датотека Riru Core. Инсталирајоваа датотека.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 2

Чекор 4. северекстен, инсталирајте го EDXposed датотека што ја преземавте порано и тогаш рестарт вашиот уред. Ова ќе ги активира модулите.

Чекор 5 Сега пиши “Riru EDXposed” во лентата за пребарување за да го пронајдете Модул Magisk EDXposed.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 3

Чекор 6. Откако ќе ја пронајдете, потчукнете на датотеката и потоа кликнете наинсталирај ‘ опција што се појавува.

Чекор 7 Seeе видите и жолта бојаПолнењекутија. Кликнете на таа опција за да го рестартирате уредот.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 4

Инсталирајте Xposed Framework преку EDXposed Manager

Чекор 1. Исто како што е управувано од Magisk Framework, управуван од Magisk Manager, управувана е EDXposed Framework Апликација EDXPosed Manager.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 5

Чекор 2. Кликнете на врската овде Преземете ја АПК на EDXposed Manager.

Чекор 3 Откако ќе ја преземете оваа датотека APK, инсталирајте ја. Со помош на оваа АПК, можете лесно да инсталирате и деинсталирате Xposed модули.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 6

EDXposed одобрен метод за безбедност нет –

Можете да го користите методот за верификација на Безбедност преку апликацијата Magisk Manager за да се осигурате дека работи со Безбедност. Xposed Frameworks е тука веќе долго време и е многу застарена во споредба со Android 9.0 Pie. Затоа, предлагаме да нарачате модули во делот за преземање според датумот на ажурирање, наместо која било друга нарачка, како што се Име, големина, итн.

Друга важна работа што треба да се има предвид е да не се обидете да го користите телефонскиот модул Pixel за OnePlus или кој било друг уред. Овие модули се специфични за уредите. Користењето на нив за кој било случаен уред ќе резултира во подигнување на петелки.

Преземете Xposed Framework за уреди со Android Pie 9 7

Последни зборови –

Сето тоа беше за Xposed Framework за Android Pie 9.0. Претпоставувам дека сте ја разбрале и успешно ја спроведовте постапката за преземање на Xposed рамка за уреди со Android Pie 9. Ако се сомневате, слободно контактирајте не во полето за коментари подолу.

Среќен Android ?