Преземи Запомнете: сè што треба да знаете за еден од …

Преземи Запомнете: сè што треба да знаете за еден од ...

запомни

На хартија, Запомни е друг управувач со лозинка изгубен во морето на алтернативите за управување со лозинки. Со толку многу менаџери со лозинки, понекогаш е тешко да се најде причина да се зборува за еден над сите други.

Сепак, излегува дека Remembear е навистина нешто посебно. Тоа е услуга за управување со лозинки што ја нудат креаторите на TunnelBear VPN (една од нашите омилени услуги за VPN). Спакувано е со мечки, карактеристики, безбедност и привлечни стимуланси за користење на ваш основен сервис за управување со лозинки.

Нема недостаток на менаџери со лозинка, но Remembear треба да биде на вашата листа на остварливи опции во 2019 година. Да ви помогнеме да објасните зошто е тоа случајот, еве сè што знаеме за менаџерот за лозинка на Remembear.

Што се сеќаваме?

запомнете

Запомни е менаџер за лозинка дизајниран да ви помогне да пратите разни лозинки во вашиот живот.

Во основа, ги чува сите ваши лозинки во безбеден свод заштитен со мастер код. Кога треба да се најавите на веб-страница, можете автоматски да ја пополните лозинката. Ова го олеснува користењето на посложени лозинки, без да ги запомнувате или запишувате.

Сеќавањето исто така може да генерира нови лозинки за вас и да ја измери јачината на сите ваши лозинки за да се осигурате дека сте удобни со вашите најсигурни информации.

Која е цената на Remembear?

Постојат две нивоа на Запомни: Бесплатни и премија.

Remembear Free е токму она што звучи како. Тоа е бесплатно преземање кое ви овозможува пристап до основни услуги, како што се чување лозинка и препораки. Исто така ви овозможува пристап до апликацијата Remembear за iOS. Со бесплатна сметка, можете да користите Re-член на еден уред. Ова го прави одличен избор за секој мобилен корисник кој има релативно едноставен менаџер со лозинка.

Запомнете Премиум ќе ве чини 3,00 УСД месечно. За таа цена, ќе добиете пристап до најразлични специјални карактеристики. Овие вклучуваат можност за пристап до вашата сметка преку повеќе уреди (вклучувајќи десктоп компјутери и лаптопи). Сметката Premium исто така ви овозможува да направите резервни копии на вашите информации како дополнителна мерка за безбедност. Конечно, членовите на Премиум ќе добијат приоритетна услуга на клиентите.

Како да го користам „Remembear“?

Користењето меморија е многу едноставен процес.

Откако ќе ја преземете апликацијата, едноставно треба да започнете да додавате лозинки за вашите различни сметки. Ова е најспорниот дел од процесот. Сепак, добра вест е дека е можно да се најавите во вашите сметки со активна услуга и дека апликацијата автоматски ја памети лозинката.

Откако ќе ги внесете сите ваши лозинки, треба да бидете во можност да допрете копче при најавување на веб-страница и Remembear автоматски да ја пополни вашата лозинка. Забележете дека секоја веб-страница каде сте ја одбрале Запомни ме, ќе продолжи да функционира како порано. Како и да е, можеби ќе треба да ги најавите нив рачно ако сакате управувачот со лозинка да ги запомни вашите информации.

Откако ќе ги имате сите лозинки, ќе можете да пристапите до нив преку менито со апликации. Ова е одличен начин да бидете во тек со тековните лозинки. Само знајте дека менувањето на истите преку екранот за управување со лозинка нема автоматски да ги менува на самата веб-страница. Можеби треба повторно да се најавите со вашата нова лозинка или рачно да ја промените во поставките на вашата веб-страница.

Ако сметате дека е време да ги промените лозинките, можете да ја користите опцијата генератор на лозинка „Remembears“ за да создадете нови. Ова е одличен начин да ги замените вашите слаби лозинки кои се стари, но лесни за паметење.

Говорејќи за слаби лозинки, Remembear ќе им додели на вашите лозинки безбедносен рејтинг. Овој рејтинг е одличен ран показател за тоа дали треба да ги менувате лозинките или не.

Исто така запомнете дека Remembear може да чува лозинки за повеќе кориснички имиња или адреси на е-пошта на истата веб-страница. Ова е фантастична карактеристика за корисниците со алтернативни сметки, но внимавајте да ја споделите Сеќавањето со друг корисник заради оваа одлика. Со тоа може да им се овозможи пристап до вашите информации.

Исто така, треба да знаете дека Remembear бара да поставите мастер-лозинка за пристап до вашата сметка. Оваа главна лозинка е лозинка што Remembear нема да ја памети за вас. Можете да го промените, но губењето на истиот и информациите во вашиот резервен комплет може да ја блокираат вашата сметка за Remembear засекогаш.

Дали е безбедно да се запамети?

запомнете

Како и повеќето од најдобрите модерни апликации за управување со лозинки на пазарот, Remembear е дизајниран со сигурност во умот.

Клучот за безбедносниот систем „Remembears“ е неговите опции за шифрирање од крај до крај. Што е криптирање од крај до крај? Тоа е систем за криптирање што помага во спречување на можни обиди за хакерство. Во основа, тоа помага да се осигура дека единствените луѓе кои можат да пристапат до доверливи информации се испраќачот и примачот. Со рационализирање на процесот на информации, вие во голема мерка ги намалувате шансите потенцијалните крадци на податоци да мора да ги украдат вашите информации.

Енкрипцијата на сеќавањата исто така помага да ги заштитите вашите информации како што се зачувани. Идејата е дека секој кој потенцијално ќе пристапува до нивните информации за лозинка без дозвола, ќе ги гледа само шифрираните податоци. Единствената личност што треба да може да ги види вашите вистински лозинки е вие.

Споменувањето исто така штити од кражба на уреди. Со испирање на меморијата и криптирање на податоци кога не се користат, Remembear може да помогне да се минимизира количината на информации што ќе ја изгубите ако некој се обиде да ги пренесе вашите податоци на друг уред. Додека ниту еден пристап не е совршен кога станува збор за физичка кражба, Remembear прави фантастична работа за справување со потенцијална штета.

Иако се сеќава на многу безбедносни карактеристики, услугата ги потсетува корисниците дека безбедноста започнува со нивните лозинки. Во овој случај, тоа вклучува обезбедување на безбедност на вашата главна лозинка и целокупната јачина на вашите индивидуални лозинки.

Кои се најдобрите карактеристики на Remembear?

Ова се некои од најистакнатите одлики на Remembear:

 • Лесен кориснички интерфејс
 • Повеќе опции за поддршка на уредот
 • Функција за белешка за создавање и зачувување на безбедни белешки
 • Широка копија на податоците
 • Технологија за криптирање од точка до точка за дополнителна безбедност
 • Вештини за генерирање лозинка
 • Карактеристики за увоз на лозинка
 • Безбедни опции за чување кредитни картички
 • Широка поддршка за приклучоците за прелистувачи
 • Комплет за наплата на сметка за сите корисници
 • Неверојатна апликација со широки карактеристики.
 • Одлична поддршка за клиенти за бесплатни и врвни корисници
 • Лесно управување со лозинка за неограничени веб-страници.

Како се споменува Remembear со најдобрите апликации за управување со лозинка?

Во најголем дел, Remembear се издвојува во споредба со неговите позначајни конкуренти.

Запомнете најголема точка на продажба е неговиот кориснички интерфејс. Тоа започнува со услугите на чудно (но добредојде) смисол за хумор. Нормално, не сметаме дека хуморот е продажна точка кога станува збор за менаџерите со лозинка, но фактот дека толку многу други менаџери со лозинка се толку суви значи дека треба да ја поздравиме забавата што Remembears носи хумор.

Сепак, корисничкиот интерфејс во овој случај надминува хумор. Сеќавањето е неверојатно едноставна услуга која има голема корист од неговата едноставност. Сè додека сте запознаени со основната функционалност на управувачот со лозинка, ќе се чувствувате како дома со Запомни. Ако не сте запознаени со менаџерите со лозинка, „Remembear“ е едно од најлесните за учење.

Во однос на цената, Remembear се наоѓа некаде во средината на пакетот. Една година услуга за потсетување ќе ве чини 36 долари (или 3 долари месечно). Општо земено, стандардот во индустријата за претплати за управување со лозинка е приближно 39,99 $ годишно. Тоа е секако поевтино од премиум опциите што ги нудат услугите како Dashlane. Бесплатната опција Remembear е исто така споредлива со онаа што ја нудат конкурентните услуги.

Кога започнувате да ги разложувате карактеристиките на „Remembear“, работите стануваат малку покомплицирани. Remembear не нуди пакет VPN, што е срамота со оглед дека оваа компанија произведува една од нашите омилени VPN услуги. Исто така, тој не нуди систем за кредитно набудување како Dashlane и нема да го добиете шифрираниот простор за складирање на датотеки или идентификација на отпечатоци што го нуди LastPass.

Сеќавањето е стабилен кога станува збор за конкурентни услуги, но можеби малку срамежлив да бидеме најдобри во својата класа. Запомнете дека функциите на прекинувачот kill го ставаат некој што физички пристапува до вашата работна површина или телефонот со малку поголем ризик. Теоретски, некој би можел да пристапи до нивниот компјутер со Remembear и да пристапи до нивната сесија. Ризикот е малку помал кај мобилните уреди сè додека ја затворате апликацијата откако ќе ја користите.

Апликацијата за мобилни телефони „Remembears“, исто така, повторно има своја благодарност за својот кориснички интерфејс. Навигацијата во апликацијата е многу едноставна и истата е сигурна како и секоја друга апликација за мобилни услуги. Повторно, за корисниците на мобилна телефонија, тоа е едно од најважните продажни места за менаџерите со лозинка.

Општата порака овде е дека бесплатните корисници ќе откријат дека Remembear се споредува добро со другите менаџери со лозинка. Кога се нурнувате во премиум опциите е кога можеби ќе сакате да започнете да ги споредувате вашите опции врз основа на цената на услугата.

Каде да преземам Remembear?

Може да пристапите до сите опции за преземање на Remembear преку веб-страница за службени услуги. За оние што бараат iOS преземање, можеби ќе го пронајдат тоа овде.

Кој е генералниот преглед на „Сеќавање“?

запомнете

Нашиот генерален преглед на Запомни Тоа е исклучително поволно.

Еве ја вистината: Повеќето менаџери со лозинка ќе ви го понудат истото основно искуство. Ако сè што ве интересира не мора да ги запомнува сите ваши лозинки, тогаш повеќето од најголемите услуги ќе бидат доволно добри за вас.

Искрено, затоа го сакаме Remembear. Во време кога повеќето главни услуги нудат иста основна функционалност, Remembear исто така нуди личност. Таа личност е доволно забавна привлечност, но така влијае врз корисничкиот интерфејс на услугите што навистина нè импресионира.

Само стави, Запомни Тој нуди едно од најелегантните и пријатни искуства за интерфејс на кој било менаџер со лозинка. Ова го прави атрактивна опција за нови корисници на менаџери со лозинка или за секој друг на кој не може да му пречи. Нема да имате проблем да го користите Remembear и да уживате во Remembear.

Како и да е, би се лажеле ако ви кажеме дека Remebear е најмоќниот менаџер со лозинки. Не е, но мора да се запрашате колку е важно. Дали ви треба заштита од кражба на идентитет? Што е со дополнителните опции за складирање? Дали ви треба идентификација на отпечаток?

Можеби тоа ќе биде (или можеби го сакате), но ако сакате само солиден менаџер за лозинки, тоа е она што ќе го добиете тука. Запомнете дека комбинацијата на употребливост, пристапност и безбедност го прави највисока опција за управување со лозинки за нови корисници и корисници на бесплатни менаџери со лозинки кои бараат нешто малку поелесно.

Ако имате премиум менаџер за лозинка преку друга услуга, можеби немате причина да се префрлите на Запомни засновано само на неговите карактеристики (освен можеби цената). Искрено, тешко е да се расправате против ова или како прв менаџер со премиум лозинка или како покорисна опција за управување со лозинки.