Преклопниот iPhone може да го чини ова многу

Traditionally, Apple has always charged a premium for its devices. (Foldable News)

Веста „Епл“ подготвува преклопен iPhone за да се добие фасцинантно преку Интернет кај некои аналитичари кои тврдат дека „Епл“ исто така ќе биде на бродот со таков уред. Една неодамнешна истражувачка нота од УБС, која ја објави CNBC, тврди дека навивачите на „Епл“ не им пречи да плаќаат премија за iPhone што може да се склопи и дека се подготвени да платат до дополнителни 600 УСД. Пред да земете предвид дека иднината на предводникот на „Епл“ ќе се продава само за 1.600 УСД или 1,13,500 УСД, тогаш има и други фактори што треба да се земат предвид.

Традиционално, на Apple отсекогаш се наплаќаше премија за своите уреди и со iPhone што може да се склопи, овој тренд не треба да се менува. Овие производи со премиум цени му претходат на iPhone и се протегаат до оригиналниот компјутер Mac. Индиската цена за iPhone XS 64 GB е 99.900 фунти, додека опцијата 256 GB чини 1.14.900 фунти. 128 GB трошоците за чување картички чинат помалку од 1.000 фунти, а трошоците на „Епл“ ги надминуваат и се над таа сума со промени во складирањето.

Испитаниците од анкетата на УБС тврдат дека ќе платат дополнителни 600 УСД за преклопен смартфон; сепак, „Епл“ ќе претпостави дека ќе платат повеќе од тоа. И Епл можеби е во право во овој момент. Ова е затоа што, она што луѓето го велат во анкетите и што ќе прават, честопати е многу различно. И задолжителен производ на Apple, луѓето обично се подготвени да платат дополнително.

Преклопете го iPad iPad

Оние кои се подготвени да купат преклопен iPhone, ќе бидат далеку пред 99.900 фунти што ги плаќаат за iPhone во моментот. „Епл“ традиционално доцни на сцената со 5Г и преклопни паметни телефони; што значи дека треба да почекаме до 2020 година за првиот iPhone и 2021 за првиот преклопен iPhone. Мерејќи го она што Apple го правеше во минатото со цените, имаше мал немир во 2017 година кога го најавија iPhone X на 89,000 и компанијата отиде со полна брзина во 2018 година кога тие ја дадоа цената на iPhone XS од 99.900 фунти. И не грижи се за навивачите. Ако го анализирате овој тренд, само со набудување на најскапиот iPhone истовремено, има голем раст. Ова го прави iPhone-от РС 2,5 лак можно многу разумен.

Кликнете на Deccan Chronicle Technology and Science за најновите вести и прегледи. Следете нè на Фејсбук. Твитер.