Премин на животни: Новите хоризонти ќе овозможат до 8 играчи да играат заедно

te-hangarau

Nintendo Australia ја ажурираше својата официјална веб-страница за следниот наслов на симулација на животни: New Horizons и сподели неколку дополнителни детали за новите функции на мултиплеер за играта.

Внесете Премин на животни: Нови хоризонти, До осум играчи можат да играат на ист остров заедно на два различни начина. Во режим на соработка софа, до четири лица можат да играат истовремено на еден Nintendo Switch и со само една копија од играта. Или, употребата на безжична или мрежна мултиплеер врска ќе овозможи до осум лица да играат заедно во исто време на островот на играчот. Играчите можат да учествуваат заедно во низа активности, како што се градинарство, риболов, истражување на островот и фотографирање.

Се разбира, за осум лица да можат да играат во игра истовремено со користење на онлајн игри, секој мора да има регистрирана сметка во конзолата Nintendo Switch и, секако, сите мора да имаат платена претплата за оваа услуга. Nintendo Switch Online за да си игра со карактеристики локална безжична, играчите не треба да се претплаќаат, но сите мора да бидат блиски едни до други.

И двајцата осум плеери се повеќегодишни верзии Нов хоризонт бара секој играч да има свој копија на Switch и игра. Исто така, ќе бидат потребни конзоли и копии од игри за секој единствен остров што играчот сака да го истражува.

Премин на животни: Нови хоризонти ќе биде лансиран на 20 март 2020 година за Nintendo Switch.