Претстојниот уред со микрофон на Samsung најверојатно ќе биде лансиран како Galaxy Z Flip

Perangkat clamshell Samsung yang akan datang kemungkinan akan diluncurkan sebagai Galaxy Z Balik

Галакси Фолд не ја доби акламата што ја заслужува благодарение на целата вознемиреност што се случи за време на првичното издание. Како и да е, Самсунг не се жали за својата технологија што може да се склопува и можеме да видиме нови дополнувања на преклопниот сегмент во претстојниот Unpacked настан заедно со Galaxy S20s. Претстојниот преклопен уред од корејскиот гигант не е директен наследник на Galaxy Fold затоа што тоа ќе биде фактор на облик на спојка и треба да се monikered како Галакси З Флип.

Постојат различни гласини кои се однесуваат на именувањето на школки, што го прават Галакси со најновите суштества Еволуција на Галакси. Што се однесува до доверливите тајни информации на Samsung – Леден универзум, сега, скоро можеме да потврдиме дека уредот треба да излезе Galaxy Z Flip, а не Galaxy Bloom или како Fold 2.

Galaxy Z Flip ќе биде далеку подостапен од оригиналниот Galaxy Fold. Претходните извештаи покажаа разумна цена за лансирање од околу 850 американски долари. Според спецификациите на опсегот, можеме да го видиме Snapdragon 855 во неговото јадро со најмалку 8 GB RAM меморија и многу внатрешно складирање. Десерзивниот дел е секако со преклопниот панел за приказ кој доколку не грешиме ќе биде изработен од тенок стакло, а не од пластика што се гледа во Fold.

Ние сме помалку од еден месец од следниот пакет што ќе се отвори на 11 февруари во Сан Франциско. До тогаш, останете со нас за сите сродни обврски Самсунг се расклопи. Исто така, кажете ни што мислите за именување на Galaxy Z Balik. Мислите ли дека не би било подобро само Галакси Балик? Што и да е, напишете го во делот за коментари.

Извор