Претстојните телефони на OnePlus ќе имаат екрани од 90Hz; Исто така, ќе биде подостапно од OnePlus 7 Pro

Telepon OnePlus yang Akan Datang Akan Memiliki Layar 90Hz; Juga Akan Lebih Terjangkau Daripada OnePlus 7 Pro

Една од главните карактеристики на OnePlus 7 Pro е неговиот 90Hz екран. Но, брзината на таквото освежување има цена, буквално. Се чини дека компанијата сака да го надмине овој проблем со претстојниот телефонски повик. Ова не само што го одржува мрежниот приказ 90Hz во моментот, туку и станува попостоен.

ОГЛАС

Во е-пошта со интервју за CNET, основачот и извршен директор на „OnePlus“, Пит Лау, рече дека претстојната телефонска компанија е во тек. Покрај стапката на освежување на екранот и нејзината релативна цена, тој навести дека ќе има и чипсет на серијалот Qualcomm Snapdragon 800. Покрај тоа, Лау не сподели други информации за претстојниот телефон.

Претстојните телефони на OnePlus ќе имаат екрани од 90Hz;  Исто така, ќе биде подостапно од OnePlus 7 Pro 1

Претстојниот мобилен телефон веројатно ќе се вика OnePlus 7T. Телефонскиот изведувач го направи својот пат на Интернет. Тие сугерираат дека тој ќе има засечен екран како OnePlus 7. OnePlus 7 Pro кој прикажува 90Hz екран доаѓа со целосен дисплеј за каросерија и наместо скокачка камера. Рендер, исто така, располага со тркалезен модул со главна камера со три камери.

Како и да е, подобро е да почекате телефонот всушност да биде објавен. Со тоа што Лау ќе рече дека телефонот ќе биде лансиран „наскоро“, може да не биде премногу долго пред OnePlus да ги потврди сите овие детали.

(Извор: CNET)