Префик 951: од каде потекнува, од каде потекнува и од која покраина потекнува

awali 951 provinsi tempat ia berada

Поради неговата сличност со префиксот 955, префиксот 951 може да предизвика забуна со броеви на земјиште од провинцијата Севилја. Како и второто, 951 и припаѓаше на Андалузиската автономна заедница, иако овој пат префиксот беше поделен на две провинции заради големината. Од каде започнува вистинската 951 година? На која провинција припаѓа? Го гледаме подолу.

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

Каде што одговара префиксот 951

Заедно со префиксот 952, префиксот 951 Припаѓа на провинцијата Малага во комбинација со автономниот град Мелила.

префикс 951 провинција

Покрај главните градови на Малага и Мелила, наменетиот префикс е домаќин на следниве градови и градови:

 • Пештерата Бетис
 • Исечете
 • Разбуди се
 • Вкупно
 • Долина на Абдалајис
 • Исечете се
 • Бенадалид
 • Бенахавис
 • Круг
 • Рамен сол
 • Саалонга
 • Седела
 • Беналаурин
 • Манилва
 • Марбела
 • Мијас
 • Естепона
 • Фараонот
 • Фригилијана
 • Фунгирола

Исто така, префиксот 951 ги има следниве варијации за да се сместат сите споменати градови:

 • 95 100 или 951 00
 • 95101 или 951 01
 • 95102 или 951 02
 • 95103 или 951 03
 • 95104 или 951 04
 • 95 105 или 951 05
 • 95 106 или 951 06
 • 95107 или 951 07
 • 95108 или 951 08
 • 95109 или 951 09
 • 95110 или 951 10
 • 95111 или 951 11
 • 95112 или 951 12
 • 95113 или 951 13
 • 95114 или 951 14
 • 95115 или 951 15
 • 95116 или 951 16
 • 95117 или 951 17
 • 95118 или 951 18
 • 95119 или 951 19
 • 95120 или 951 20
 • 95121 или 951 21
 • 95122 или 951 22
 • 95123 или 951 23
 • 95124 или 951 24
 • 95125 или 951 25
 • 95126 или 951 26
 • 95127 или 951 27
 • 95128 или 951 28
 • 95129 или 951 29
 • 95130 или 951 30
 • 95131 или 951 31
 • 95132 или 951 32
 • 95133 или 951 33
 • 95134 или 951 34
 • 95135 или 951 35
 • 95136 или 951 36
 • 95137 или 951 37
 • 95138 или 951 38
 • 95139 или 951 39
 • 95140 или 951 40
 • 95141 или 951 41
 • 95142 или 951 42
 • 95143 или 951 43
 • 95144 или 951 44
 • 95145 или 951 45
 • 95 146 или 951 46
 • 95147 или 951 47
 • 95148 или 951 48
 • 95149 или 951 49
 • 95150 или 951 50
 • 95151 или 951 51
 • 95152 или 951 52
 • 95153 или 951 53
 • 95154 или 951 54
 • 95155 или 951 55
 • 95156 или 951 56
 • 95157 или 951 57
 • 95158 или 951 58
 • 95159 или 951 59
 • 95160 или 951 60
 • 95161 или 951 61
 • 95162 или 951 62
 • 95163 или 951 63
 • 95164 или 951 64
 • 95165 или 951 65
 • 95166 или 951 66
 • 95167 или 951 67
 • 95168 или 951 68
 • 95169 или 951 69
 • 95170 или 951 70
 • 95171 или 951 71
 • 95172 или 951 72
 • 95173 или 951 73
 • 95174 или 951 74
 • 95 175 или 951 75
 • 95176 или 951 76
 • 95177 или 951 77
 • 95178 или 951 78
 • 95179 или 951 79
 • 95180 или 951 80
 • 95181 или 951 81
 • 95182 или 951 82
 • 95183 или 951 83
 • 95184 или 951 84
 • 95185 или 951 85
 • 95186 или 951 86
 • 95187 или 951 87
 • 95188 или 951 88
 • 95189 или 951 89
 • 95190 или 951 90
 • 95191 или 951 91
 • 95192 или 951 92
 • 95193 или 951 93
 • 95194 или 951 94
 • 95195 или 951 95
 • 95196 или 951 96
 • 95197 или 951 97
 • 95198 или 951 98
 • 95199 или 951 99

И префиксот 851?

Како и префиксот 951 и 952, Префиксот 851 им припаѓа на Малага и Мелила.

Причината за ова е поради заситеноста на линијата што започнува со 9. Бидејќи Јунта де Андалусија реши да донесе нова нумерација со бројот 8.

Колку се повиците до 951 и 851?

Бидејќи се две префикси што одговараат на фиксни страни, цената за минута е иста како и цената на кој било национален повик.

Ако нашите цени не вклучуваат повици до фиксни услуги, цената е во минута Обично се движи помеѓу 0,09 и 0,11 евра, додека формирањето на повици започнува од 0,27 евра до 0,30.

Список на префикси утврдени со Tuexperto.com

 • Префикс 961
 • Префикс 925
 • Префикс 917
 • Префикс 958
 • Префикс 986
 • Префикс 910
 • Префикс 937
 • Префикс 953
 • Префикс 976
 • Префикс 968
 • Префикс 944
 • Префикс 911
 • Префикс 983
 • Префикс 972
 • Префикс 964
 • Префикс 946
 • Префикс 934
 • Префикс 960
 • Префикс 955