Приказни за приближување приколка прикажува синергетски однос со главниот лик

Tales of Arise Trailer Menunjukkan Hubungan Sinergis dengan Karakter Utama

Новиот трејлер за Tales of Arise дебитираше на шоуто за игри во Токио 2019 година.

Трејлерот го воведува концептот на Астрална енергија, кој е присутен во сè. Покрај тоа, главните ликови, Алфен и Шион, имаат синергетски однос.

Алфен може да користи меч направен од Астрал Енерџи, но тоа му ја пали раката. Сепак, тој е бесмртен и не може да чувствува болка. Од друга страна, Шиона може да ги искористи своите лековити способности за да ја отстрани штетата предизвикана од мечот на Алфен. Покрај тоа, телото на Шиона се чинеше дека електрикува и повредува секој што ја допре.

Трејлерот завршува со нов лик се сопнува со заматен вид, кога Шион и Алфен трчаат кон неа.

Tales of Arise беше откриена во Е3 2019 година, а продуцентот Јусукек Томизава повеќе елаборираше за уметничкиот стил на играта, оставајќи ја зад себе старата посветена машина.

За сите најнови за франшизата Tales и другите од светот на игри со еден играч, не заборавајте да обележите OnlySP и следете нè на Фејсбук, Твитер, и YouTube. Во меѓувреме, за дискусија за сите прашања на еден играч, придружете се на нашата заедница Спор за серверот.