„Принцот од Персија“ се враќа како игра за виртуелна реалност

'Prince of Persia' kembali sebagai game realitas virtual 1

Минато скоро 10 години Кога Принцот од Персија: заборавените песоци слета на PlayStation 3, Xbox 360 и компјутер. Оттогаш, популарната франшиза целосно исчезна, барем на конзолите и компјутерите. После долго чекање и после постојаното барање на играчите, конечно приказната ќе се врати, но како предлог што е многу различен од она што го очекуваа многу луѓе.

Принцот од Персија: Погрешен на времето ова е бегство простор VR игра

Објави Ubisoft Принцот од Персија: Погрешен на времето, искуство на соработка виртуелна реалност. Е Соба за бегство VR (Соба за бегство на игри) каде што до четири играчи мора да работат заедно едни со други за да ги комплетираат сите типови загатки и предизвици Главната цел, се разбира, е да се избега од тврдината на времето со надминување на пречките што се вкрстуваат.

Според Ubisoft Escape Games, учењето е одговорно за тоа Густа време, играчот ќе има можност манипулира со времето да се најде решение за сложувалката. Тоа е, ќе биде можно да се запре, да се врати во минатото или да се врати во иднината. Всушност, компанијата работеше на две слични искуства во претходните години, во моментов Assassin’s Creed негов главен експонент на Escape Room VR.

“После две искуства засновани на неодамнешната игра на Assassin’s Creed, сакаме да истражиме различни брендови. Таа мора да се заснова на механиката и знаењето што ги развивме во текот на првите два натпревари и сакаме да IP што ќе предизвика голем интерес како независно искуство“, рече Кирил Војрон, извршен продуцент на студиото.

Во однос на нивните способности за игра, тие посочуваат дека корисникот ќе има две опции за патување: преку природни движења во просторијата или телепортација. Принцот од Персија: Погрешен на времето сè уште во развој, но тој ќе биде достапен во текот на пролетта оваа година во 300 соби за бегство од разни делови на светот. На следниот линк, можете да се консултирате со регионите каде можете да уживате.

👇 Повеќе на Хипертекст