Приходите од електронска уметност значително опаднаа во првиот квартал од фискалната година

SomosXbox

Компанија од Северна Америка Електронски уметности претстави резултатите од првиот квартал на фискалната година што се однесува на 2020 година и, иако се задоволни од компанијата со оглед на тоа што во овој период немале вонредно ослободување, во реалноста бројките се далеку од она што се виде во истиот период претходната година. Сето ова се одрази совршено во финансиските извештаи презентирани од ЕА и извршните директори Ендру Вилсон Тој им објасни на другите членови на управување на компанијата на неодамнешниот состанок.

„Имаме силен почеток за фискалната година 2020 благодарение на ваквите искуства Врвот на легендата, The Sims 4 и многу повеќе Од нови игри до Игра како услуга, преку нови платформи за игри и претплати. Сето ова не натера да водиме во иновации, квалитет и слобода на избор на нашите играчи. Ги надминавме очекувањата “, рече Вилсон знаејќи го тоа Крајниот тим на ФИФА Сè уште работи како шарм и генерира третина од приходот на компанијата.

Дигиталните приходи на Apex Legends паднаа од нејзиното лансирање

Реалноста во ладни бројки е тоа Електронски уметности заработи нето добивка од 415 милиони долари во овој период, благодарение на приходите од 743 милиони долари. Сепак, овој приход е 22% пониско за оние добиени од компанијата во истиот период од фискалната 2019 година Секако, во текот на четвртото ЕА се емитуваше играта на луѓе како „Аут Еут“ и го одржа Светскиот куп ФИФА 18, што помогна да се зголемат нивните приходи повисоки од оние што можеа да заработат во текот на фискална година што штотуку започна.

Од електронската уметност тие се задоволни од резултатите што знаат дека нивното главно објавување ќе се случи во наредните месеци, како што е случајот FIFA 20, Madden NFL 20 или NHL 20, како и Star Wars Jedi: Fallen Order or Plants vs Zombies 3 во нешто подалечна иднина. Бројките, сепак, даваат до знаење дека насловите се како Врвот на легендата Тие престанаа да работат како што тоа го сторија на почетокот на оваа календарска година.