Приходот на Хуавеи се зголеми за 23% и покрај санкциите на САД

Penghasilan Huawei Meningkat 23% Meskipun Ada Sanksi AS

Кинески технолошки гигант хуавеиНајави дека ги зголемиле приходите во април и јуни. хуавеи Тоа не ја загрозува трговската војна меѓу САД и Кина.

Трговската војна меѓу САД и Кина не запира на Huawei

хуавеипродадоа 118 милиони паметни телефони во првата половина од оваа година. Претставници на компанијата соопштија дека Huawei имал приходи од околу 32,2 милијарди американски долари во април и јуни. Приходот на Хуавеи се зголеми за 23,2 проценти во однос на истиот период лани.

хуавеиНето-профитната маржа беше околу 58,3 милијарди американски долари во првите шест месеци од 2019 година. Телефонската продажба на компанијата се зголеми за 24% годишно. Претседател на Хуавеи Лианг Хуа се вели во изјава:

“Нашите приходи рапидно се зголемија во мај. Со оглед на фондацијата што ја изградивме во првата половина од оваа година, ние продолжуваме да забележуваме раст дури и откако ќе бидат додадени на деловниот список. Ова не значи дека нема да доживееме тешкотии во иднина. Нашиот раст на краток рок „Ние ќе го надминеме овој предизвик и сигурен сум дека Huawei ќе влезе во нова фаза на раст, откако ќе остане најлошото“.

Вие ХуавеиШто мислите за зголемувањето на приходите? Не заборавајте да ги споделите вашите повратни информации во коментарите!