Продажбата на паметни телефони продолжува да опаѓа

Penjualan Smartphone Terus Menurun

Продажбата на паметни телефони продолжува да опаѓа од година во година. Според неодамнешниот извештај на глобалното истражување и консултантска фирма Гартнер, во вториот квартал од 2019 година паметен телефон на пазарот договорено за 1,7 проценти.

Замаглувањето на линиите помеѓу средниот сегмент и супериорниот уред исто така влијае на цените. Сега корисниците размислуваат двапати кога го подобруваат моделот. Ова, пак, доведе до пад на продажбата на паметни телефони.

Според извештајот на Гартнер, истражувачка компанија со седиште во САД, продажбата на паметни телефони во второто тримесечје од 2019 година во однос на истиот период лани. 1,7 проценти на 368 милиони Одбиено

Само два од петте најголеми паметни телефони во светот доживуваат раст: Кина и Бразил. Според Гартнер, дел од растот на кинескиот пазар е поранешната супериорна берза. 5G модел Да се ​​направи простор за намалување на цената може да дојде од производителите.

Индија, која е број два на пазарот, се намали за 2,3 проценти на годишно ниво. Компанијата проценува дека продажбата ќе падне до крајот на 2019 година.

Кога ќе видиме перформанси на брендот SamsungИ натаму е број еден бренд за паметни телефони во светот.

Самсунг продаде 75,1 милиони паметни телефони на глобално ниво овој квартал, со 58,7 милиони хуавеи Гледајте.

Трето место Oppo Продажба на 36,2 милиони паметни телефони јаболко има продадено 35,3 милиони ајфони, што претставува намалување од 15 проценти во однос на истиот период минатата година.